logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Pata Hamonado
varkensvlees in ananassaus

Ingrediënten:
1500 gr varkenspoot/schenkel
1 ui
5 teentjes knoflook
225 ml ananassap
4 eetl appel cider azijn
450 ml water
125 ml sojasaus
1 theel zwarte peperkorrels
2 laurier blad
1 theel  zout
1 theel peper
225 gr ananasblokjes
2 eetl palmsuiker
1 eetl olie

Bereiding:
Snijd de varkenspoot/schenkel in 5 cm dikken plakken. Snijd de ui en de knoflook in dunne plakjes.
Verhit in een pan de olie en bak het vlees rondom goudbruin. Voeg dan de ui en de knoflook toe en bak het al roerend totdat de ui zacht is geworden. 
Vervolgens de azijn en de ananassap toevoegen en kook het voor 3 minuten. Voeg dan de sojasaus, het water, de peperkorrels en de laurier toe en breng aan de kook. Dan op laag vuur en afgesloten voor 2 uur verder stoven totdat het vlees gaar is geworden en de saus is ingedikt.
Meng dan de palmsuiker, het zout en de peper erdoor en roer totdat de suiker is opgelost. Meng dan de ananasblokjes erdoor en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 180 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44421459