Pata Hamonado
varkensvlees in ananassaus
Ingrediënten:
1500 gr varkenspoot/schenkel
1 ui
5 teentjes knoflook
225 ml ananassap
4 eetl appel cider azijn
450 ml water
125 ml sojasaus
1 theel zwarte peperkorrels
2 laurier blad
1 theel zout
1 theel peper
225 gr ananasblokjes
2 eetl palmsuiker
1 eetl olie
Bereiding:
Snijd de varkenspoot/schenkel in 5 cm dikken plakken. Snijd de ui en de knoflook in dunne plakjes.
Verhit in een pan de olie en bak het vlees rondom goudbruin. Voeg dan de ui en de knoflook toe en bak het al roerend totdat de ui zacht is geworden.
Vervolgens de azijn en de ananassap toevoegen en kook het voor 3 minuten. Voeg dan de sojasaus, het water, de peperkorrels en de laurier toe en breng aan de kook. Dan op laag vuur en afgesloten voor 2 uur verder stoven totdat het vlees gaar is geworden en de saus is ingedikt.
Meng dan de palmsuiker, het zout en de peper erdoor en roer totdat de suiker is opgelost. Meng dan de ananasblokjes erdoor en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Telor Peniki
- Kailan Tumis Ayam Giling - roerbak van kailan met kip
- Ca cumi cabe hijau - inktvis
- Lula Betawi - geiten- of lamsvlees
- Khiaw Waan Nuea - rundvlees met groene sambal
- Bubur kacang hijau - Pap van mungbonen
- Brongkos bungkus
- Nasi Goreng 2
- Singgang Sumpu - typisch kip uit West Sumatra
- Acar campur - atjar tjampoer - Zoetzuur van groenten
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...