pittig gekruide kip
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 zware kip (1500 gr)
450 ml kokosmelk
2 limoenen (sap)
3 eetl olie
Haluskan:
boemboe:
4 eetl geraspte kokos
2 eetl ketumbar
1 theel jinten
1 serehstengel
2 gedroogde lomboks
4 rode lomboks
4 kemirinoten
3 rode uien
10 cm gember (jahe/djahé)
1 limau perut blad
Cara membuat:
Bereiding:
Rooster de kokos in een droge koekepan goudbruin en wrijf deze daarna fijn. Wrijf of maal daarna alle ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de kip in stukken en wrijf deze in met de boemboe.
Verhit in een wok/wadjan de olie en vak de kip rondom bruin. Voeg dan de kokosmlek toe en laat dit geheel 30 minuten zachtjes sudderen. Rooster vervolgens de stukken kip voor 15 minuten boven een houtkoolvuurtje en besprenkel deze regelmatig met de saus. Voor het serveren de kip besprenkelen met het limoensap.
ingrediënten:
1 zware kip (1500 gr)
450 ml kokosmelk
2 limoenen (sap)
3 eetl olie
Haluskan:
boemboe:
4 eetl geraspte kokos
2 eetl ketumbar
1 theel jinten
1 serehstengel
2 gedroogde lomboks
4 rode lomboks
4 kemirinoten
3 rode uien
10 cm gember (jahe/djahé)
1 limau perut blad
Cara membuat:
Bereiding:
Rooster de kokos in een droge koekepan goudbruin en wrijf deze daarna fijn. Wrijf of maal daarna alle ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de kip in stukken en wrijf deze in met de boemboe.
Verhit in een wok/wadjan de olie en vak de kip rondom bruin. Voeg dan de kokosmlek toe en laat dit geheel 30 minuten zachtjes sudderen. Rooster vervolgens de stukken kip voor 15 minuten boven een houtkoolvuurtje en besprenkel deze regelmatig met de saus. Voor het serveren de kip besprenkelen met het limoensap.