logo

Recente Reacties

  • Sambal Miso

    dragon 5 days ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 6 days ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 2 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
     
  • Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui

    René 3 weeks ago
    Biefstuk werkt prima.
     
  • Ayam paniki - een wat hete kip

    Asiancook 1 month ago
    Valt mee, veel van de hitte verdwijnt bij het sudderen. Als 11 al veel is dan nooit een recept proberen ...
Nasi Bakar Jamur
gebakken rijst met paddenstoelen en kip

Bahan-bahan:
ingrediënten:
100 gr kip
50 gr jamur merang / rijst-stro paddenstoel / kastanje champignons
2 sjalotjes
3 teentjes knoflook
1 ei
1 rode lomboks
50 ml dikke kokosmelk (kental)
600 gr witte rijst
1 theel peper
1 theel zout
4 salam blad
3 eetl olie
bananenblad

Cara membuat:
bereiding:
Hak de paddenstoelen en het vlees grof. Hak de knoflook en de sjalotjes fijn. Ontpit de lombok en snijd deze fijn.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes en de knoflook voor 3 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak totdat het van kleur verandert.
Voeg dan de paddenstoelen, het ei, de lombok, de kokosmelk, de rijst, de peper en het zout toe en meng alles goed en bak totdat het vocht indikt. Verdeel het daarna in 4 porties.
Neem een stuk bananenblad en leg daarop een salamblad en daarop 1 portie. Vouw het dicht als een pakketje en wrijf deze in met olie. Rooster of bak de pakketjes daarna boven een houtskoolvuurtje langzaam bruin. Serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 105 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44140073