Nasi Bakar Jamur
gebakken rijst met paddenstoelen en kip
Bahan-bahan:
ingrediënten:
100 gr kip
50 gr jamur merang / rijst-stro paddenstoel / kastanje champignons
2 sjalotjes
3 teentjes knoflook
1 ei
1 rode lomboks
50 ml dikke kokosmelk (kental)
600 gr witte rijst
1 theel peper
1 theel zout
4 salam blad
3 eetl olie
bananenblad
Cara membuat:
bereiding:
Hak de paddenstoelen en het vlees grof. Hak de knoflook en de sjalotjes fijn. Ontpit de lombok en snijd deze fijn.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes en de knoflook voor 3 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak totdat het van kleur verandert.
Voeg dan de paddenstoelen, het ei, de lombok, de kokosmelk, de rijst, de peper en het zout toe en meng alles goed en bak totdat het vocht indikt. Verdeel het daarna in 4 porties.
Neem een stuk bananenblad en leg daarop een salamblad en daarop 1 portie. Vouw het dicht als een pakketje en wrijf deze in met olie. Rooster of bak de pakketjes daarna boven een houtskoolvuurtje langzaam bruin. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Tumis Sosis Bawang Bombay - Gesauteerde worst met ui
- Sambal Malakka
- Base Gede - basis boemboe voor Balinese gerechten
- Tumis Udang Sayuran - gebakken garnalen met gemengde groenten
- Roerbak van varkensvlees met groene peper 青椒炒肉
- Ayam Bumbu Rujak - Kip in roedjakkruiden
- Ayam Bakar Jawa Barat - gebakken kip met sambal
- Sambal Kerang Petai - sambal van venusschelpen met peteh
- Khao phat sapparot 3 - Gebakken rijst met ananas
- Ansjovis bouillon 3 - met zeewier en aromatische groenten
Recente Reacties
Sambal Miso
5 days agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
6 days agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
2 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
3 weeks agoBiefstuk werkt prima.Ayam paniki - een wat hete kip
1 month agoValt mee, veel van de hitte verdwijnt bij het sudderen. Als 11 al veel is dan nooit een recept proberen ...