banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 1 years ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Icon Write a comment
Nasi Bakar Jamur - gebakken rijst met paddenstoelen en kip

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Nasi Bakar Jamur
gebakken rijst met paddenstoelen en kip

Bahan-bahan:
ingrediënten:
100 gr kip
50 gr jamur merang / rijst-stro paddenstoel / kastanje champignons
2 sjalotjes
3 teentjes knoflook
1 ei
1 rode lomboks
50 ml dikke kokosmelk (kental)
600 gr witte rijst
1 theel peper
1 theel zout
4 salam blad
3 eetl olie
bananenblad

Cara membuat:
bereiding:
Hak de paddenstoelen en het vlees grof. Hak de knoflook en de sjalotjes fijn. Ontpit de lombok en snijd deze fijn.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes en de knoflook voor 3 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak totdat het van kleur verandert.
Voeg dan de paddenstoelen, het ei, de lombok, de kokosmelk, de rijst, de peper en het zout toe en meng alles goed en bak totdat het vocht indikt. Verdeel het daarna in 4 porties.
Neem een stuk bananenblad en leg daarop een salamblad en daarop 1 portie. Vouw het dicht als een pakketje en wrijf deze in met olie. Rooster of bak de pakketjes daarna boven een houtskoolvuurtje langzaam bruin. Serveer.

Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 98 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39950912