Recente reacties

Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Write a comment
Nasi Bakar Jamur - gebakken rijst met paddenstoelen en kip

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Nasi Bakar Jamur
gebakken rijst met paddenstoelen en kip

Bahan-bahan:
ingrediënten:
100 gr kip
50 gr jamur merang / rijst-stro paddenstoel / kastanje champignons
2 sjalotjes
3 teentjes knoflook
1 ei
1 rode lomboks
50 ml dikke kokosmelk (kental)
600 gr witte rijst
1 theel peper
1 theel zout
4 salam blad
3 eetl olie
bananenblad

Cara membuat:
bereiding:
Hak de paddenstoelen en het vlees grof. Hak de knoflook en de sjalotjes fijn. Ontpit de lombok en snijd deze fijn.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes en de knoflook voor 3 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak totdat het van kleur verandert.
Voeg dan de paddenstoelen, het ei, de lombok, de kokosmelk, de rijst, de peper en het zout toe en meng alles goed en bak totdat het vocht indikt. Verdeel het daarna in 4 porties.
Neem een stuk bananenblad en leg daarop een salamblad en daarop 1 portie. Vouw het dicht als een pakketje en wrijf deze in met olie. Rooster of bak de pakketjes daarna boven een houtskoolvuurtje langzaam bruin. Serveer.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 183 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42091635