zoeken
Recente reacties

21 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

4 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Laatst gelezen
- Kwee Talem 1 - twee kleuren pudding
- Pepes Kerang - in bananenblad gestoomde gekruide mosselen
- Sumpia - andere loempia
- Jaja batun bedil - kleefrijstkoek in gulajawasaus
- Kwee lapis 1 - kokosmelkpudding in laagjes
- Sambal Godok
- Ayam masak santan berempah - gekruide kip gestoofd in kokosmelk
- Tahu Ketoprak - tahu met groenten
- Kue Talam Kelapa - gestoomde kokos custard
- Sayur Kapau - gestoofd rundvlees met groenten
Nasi Bakar Jamur - gebakken rijst met paddenstoelen en kip


Nasi Bakar Jamur
gebakken rijst met paddenstoelen en kip
Bahan-bahan:
ingrediënten:
100 gr kip
50 gr jamur merang / rijst-stro paddenstoel / kastanje champignons
2 sjalotjes
3 teentjes knoflook
1 ei
1 rode lomboks
50 ml dikke kokosmelk (kental)
600 gr witte rijst
1 theel peper
1 theel zout
4 salam blad
3 eetl olie
bananenblad
Cara membuat:
bereiding:
Hak de paddenstoelen en het vlees grof. Hak de knoflook en de sjalotjes fijn. Ontpit de lombok en snijd deze fijn.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes en de knoflook voor 3 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak totdat het van kleur verandert.
Voeg dan de paddenstoelen, het ei, de lombok, de kokosmelk, de rijst, de peper en het zout toe en meng alles goed en bak totdat het vocht indikt. Verdeel het daarna in 4 porties.
Neem een stuk bananenblad en leg daarop een salamblad en daarop 1 portie. Vouw het dicht als een pakketje en wrijf deze in met olie. Rooster of bak de pakketjes daarna boven een houtskoolvuurtje langzaam bruin. Serveer.
gebakken rijst met paddenstoelen en kip
Bahan-bahan:
ingrediënten:
100 gr kip
50 gr jamur merang / rijst-stro paddenstoel / kastanje champignons
2 sjalotjes
3 teentjes knoflook
1 ei
1 rode lomboks
50 ml dikke kokosmelk (kental)
600 gr witte rijst
1 theel peper
1 theel zout
4 salam blad
3 eetl olie
bananenblad
Cara membuat:
bereiding:
Hak de paddenstoelen en het vlees grof. Hak de knoflook en de sjalotjes fijn. Ontpit de lombok en snijd deze fijn.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes en de knoflook voor 3 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak totdat het van kleur verandert.
Voeg dan de paddenstoelen, het ei, de lombok, de kokosmelk, de rijst, de peper en het zout toe en meng alles goed en bak totdat het vocht indikt. Verdeel het daarna in 4 porties.
Neem een stuk bananenblad en leg daarop een salamblad en daarop 1 portie. Vouw het dicht als een pakketje en wrijf deze in met olie. Rooster of bak de pakketjes daarna boven een houtskoolvuurtje langzaam bruin. Serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.