Daging Masak Asam
rundvlees in een pittige/zurige saus
Bahan-bahan;
ingrediënten:
1000 gr rundvlees
6 teentjes knoflook
10 sjalotten
1/2 nootmuskaat
3 cm kaneel
3 kruidnagelen
3 cardamon
1000 ml santen
250 gr aardappelen
1 theel asem
2 eetl water
5 belimbing
2 eetl olie
Haluskan:
boemboe:
1 theel ketumbar
1/2 theel jinten
1/2 theel anijs
1 theel peper
zout naar smaak
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees en de aardappelen in blokjes van 2 cm. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta en meng hierdoor het vlees. Laat het vlees 45 minuten marineren. Snijd de knoflook en de sjalotten in dunne plakjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten en de knoflook voor 3 minuten. Voeg dan het vlees, de nootmuskaat, de kaneel, de kruidnagels en de cardamon toe en bak dit voor 5 minuten. Voeg dan de santen toe en laat dit zachtjes sudderen totdat het vlees zacht is geworden. Meng de asem met het water en snijd de belimbing fijn. Meng dit met de aardappelen door het vlees en laat dit zachtjes sudderen totdat het gaar is en de saus is ingedikt.
Zoeken
Laatst gelezen
- Pecel Godok Daging - droog gebakken lapjes vlees
- Tumis Taoge Kedelai - roerbak van tauge en mais
- Sateh bumbu kuning 2 - gele saté
- Sala Lauak - gekruide balletjes uit Sumatra
- Tumis Bunga Durian - gebakken durianbloemen
- Kwee lapis 2 - kokosmelkpudding in laagjes
- Semur Terung - smoor/stoofpotje van groene aubergine
- Daging Tomat - zacht gestoofd rundvlees met gesmoorde tomaat
- Tongseng Ayam Pedas - kip in een romige pittige saus
- Daging Bawang Jeruk - gestoofd rundvlees met ui en een citrus aroma
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...