logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Daging Masak Asam
rundvlees in een pittige/zurige saus

Bahan-bahan;

ingrediënten:
1000 gr rundvlees
6 teentjes knoflook
10 sjalotten
1/2 nootmuskaat
3 cm kaneel
3 kruidnagelen
3 cardamon
1000 ml santen
250 gr aardappelen
1 theel asem
2 eetl water
5 belimbing
2 eetl olie

Haluskan:

boemboe:
1 theel ketumbar
1/2 theel jinten
1/2 theel anijs
1 theel peper
zout naar smaak

Cara membuat:

bereiding:
Snijd het vlees en de aardappelen in blokjes van 2 cm. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta en meng hierdoor het vlees. Laat het vlees 45 minuten marineren. Snijd de knoflook en de sjalotten in dunne plakjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten en de knoflook voor 3 minuten. Voeg dan het vlees, de nootmuskaat, de kaneel, de kruidnagels en de cardamon toe en bak dit voor 5 minuten. Voeg dan de santen toe en laat dit zachtjes sudderen totdat het vlees zacht is geworden. Meng de asem met het water en snijd de belimbing fijn. Meng dit met de aardappelen door het vlees en laat dit zachtjes sudderen totdat het gaar is en de saus is ingedikt.

Add comment

Submit

who is online

We have 101 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44176731