banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 4 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
IconWrite a comment
Daging Masak Asam - rundvlees in een pittige/zurige saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Daging Masak Asam
rundvlees in een pittige/zurige saus

Bahan-bahan;

ingrediënten:
1000 gr rundvlees
6 teentjes knoflook
10 sjalotten
1/2 nootmuskaat
3 cm kaneel
3 kruidnagelen
3 cardamon
1000 ml santen
250 gr aardappelen
1 theel asem
2 eetl water
5 belimbing
2 eetl olie

Haluskan:

boemboe:
1 theel ketumbar
1/2 theel jinten
1/2 theel anijs
1 theel peper
zout naar smaak

Cara membuat:

bereiding:
Snijd het vlees en de aardappelen in blokjes van 2 cm. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta en meng hierdoor het vlees. Laat het vlees 45 minuten marineren. Snijd de knoflook en de sjalotten in dunne plakjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten en de knoflook voor 3 minuten. Voeg dan het vlees, de nootmuskaat, de kaneel, de kruidnagels en de cardamon toe en bak dit voor 5 minuten. Voeg dan de santen toe en laat dit zachtjes sudderen totdat het vlees zacht is geworden. Meng de asem met het water en snijd de belimbing fijn. Meng dit met de aardappelen door het vlees en laat dit zachtjes sudderen totdat het gaar is en de saus is ingedikt.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 126 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
38899441