Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Daging Masak Asam - rundvlees in een pittige/zurige saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Daging Masak Asam
rundvlees in een pittige/zurige saus

Bahan-bahan;

ingrediënten:
1000 gr rundvlees
6 teentjes knoflook
10 sjalotten
1/2 nootmuskaat
3 cm kaneel
3 kruidnagelen
3 cardamon
1000 ml santen
250 gr aardappelen
1 theel asem
2 eetl water
5 belimbing
2 eetl olie

Haluskan:

boemboe:
1 theel ketumbar
1/2 theel jinten
1/2 theel anijs
1 theel peper
zout naar smaak

Cara membuat:

bereiding:
Snijd het vlees en de aardappelen in blokjes van 2 cm. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta en meng hierdoor het vlees. Laat het vlees 45 minuten marineren. Snijd de knoflook en de sjalotten in dunne plakjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten en de knoflook voor 3 minuten. Voeg dan het vlees, de nootmuskaat, de kaneel, de kruidnagels en de cardamon toe en bak dit voor 5 minuten. Voeg dan de santen toe en laat dit zachtjes sudderen totdat het vlees zacht is geworden. Meng de asem met het water en snijd de belimbing fijn. Meng dit met de aardappelen door het vlees en laat dit zachtjes sudderen totdat het gaar is en de saus is ingedikt.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 215 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41023024