logo

Recente Reacties

  • Sambal Miso

    dragon 5 days ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 6 days ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 2 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
     
  • Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui

    René 3 weeks ago
    Biefstuk werkt prima.
     
  • Ayam paniki - een wat hete kip

    Asiancook 1 month ago
    Valt mee, veel van de hitte verdwijnt bij het sudderen. Als 11 al veel is dan nooit een recept proberen ...
Neua Daet Diao
zon gedroogde gebakken reepjes rundvlees

Ingrediënten:
500 gr rundvlees
9 teentjes knoflook
3 koriander wortels
1 theel kerrie poeder
1/2 theel peper
1 eetl palmsuiker
2 eetl whiskey
2 eetl oester saus
2 eetl nam pla (vissaus)
olie

Garnering:
chilisaus
plakjes tomaat
schijfjes komkommer

Bereiding:
Snijd het vlees in reepjes van 1 cm dik. Wrijf of maal de knoflook, de koriander wortels, de palmsuiker, de kerrie poeder en de peper fijn tot een paste en wrijf hiermee het vlees in. Meng vervolgens de whisky, de oestersaus en de nam pla erdoor en laat dit tenminste 90 minuten intrekken. Leg vervolgens het vlees in de zon en laat een dag drogen. (in een oven op laagste stand kan ook)
Verhit in een wok de olie en bak de reepjes bruin en laat het uitlekken op keukenpapier. Serveer er de tomaten, komkommer en chilisaus bij.

Add comment

Submit

who is online

We have 199 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44139960