banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 8 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Icon Write a comment
Neua Daet Diao - zon gedroogde gebakken reepjes rundvlees

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Neua Daet Diao
zon gedroogde gebakken reepjes rundvlees

Ingrediënten:
500 gr rundvlees
9 teentjes knoflook
3 koriander wortels
1 theel kerrie poeder
1/2 theel peper
1 eetl palmsuiker
2 eetl whiskey
2 eetl oester saus
2 eetl nam pla (vissaus)
olie

Garnering:
chilisaus
plakjes tomaat
schijfjes komkommer

Bereiding:
Snijd het vlees in reepjes van 1 cm dik. Wrijf of maal de knoflook, de koriander wortels, de palmsuiker, de kerrie poeder en de peper fijn tot een paste en wrijf hiermee het vlees in. Meng vervolgens de whisky, de oestersaus en de nam pla erdoor en laat dit tenminste 90 minuten intrekken. Leg vervolgens het vlees in de zon en laat een dag drogen. (in een oven op laagste stand kan ook)
Verhit in een wok de olie en bak de reepjes bruin en laat het uitlekken op keukenpapier. Serveer er de tomaten, komkommer en chilisaus bij.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 88 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39530642