Recente reacties

Ron 1 days ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Neua Daet Diao - zon gedroogde gebakken reepjes rundvlees

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Neua Daet Diao
zon gedroogde gebakken reepjes rundvlees

Ingrediënten:
500 gr rundvlees
9 teentjes knoflook
3 koriander wortels
1 theel kerrie poeder
1/2 theel peper
1 eetl palmsuiker
2 eetl whiskey
2 eetl oester saus
2 eetl nam pla (vissaus)
olie

Garnering:
chilisaus
plakjes tomaat
schijfjes komkommer

Bereiding:
Snijd het vlees in reepjes van 1 cm dik. Wrijf of maal de knoflook, de koriander wortels, de palmsuiker, de kerrie poeder en de peper fijn tot een paste en wrijf hiermee het vlees in. Meng vervolgens de whisky, de oestersaus en de nam pla erdoor en laat dit tenminste 90 minuten intrekken. Leg vervolgens het vlees in de zon en laat een dag drogen. (in een oven op laagste stand kan ook)
Verhit in een wok de olie en bak de reepjes bruin en laat het uitlekken op keukenpapier. Serveer er de tomaten, komkommer en chilisaus bij.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 58 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42117497