Neua Daet Diao
zon gedroogde gebakken reepjes rundvlees
Ingrediënten:
500 gr rundvlees
9 teentjes knoflook
3 koriander wortels
1 theel kerrie poeder
1/2 theel peper
1 eetl palmsuiker
2 eetl whiskey
2 eetl oester saus
2 eetl nam pla (vissaus)
olie
Garnering:
chilisaus
plakjes tomaat
schijfjes komkommer
Bereiding:
Snijd het vlees in reepjes van 1 cm dik. Wrijf of maal de knoflook, de koriander wortels, de palmsuiker, de kerrie poeder en de peper fijn tot een paste en wrijf hiermee het vlees in. Meng vervolgens de whisky, de oestersaus en de nam pla erdoor en laat dit tenminste 90 minuten intrekken. Leg vervolgens het vlees in de zon en laat een dag drogen. (in een oven op laagste stand kan ook)
Verhit in een wok de olie en bak de reepjes bruin en laat het uitlekken op keukenpapier. Serveer er de tomaten, komkommer en chilisaus bij.
Zoeken
Laatst gelezen
- Hung Shiu Say Saw - gemengde gesmoorde groenten en paddenstoelen
- Daging Pedis
- Chilisaus
- Serutu Wayang - kleine loempia's
- Orek Tahu Tauco - gebakken tahu in een pittige sojabonensaus
- Oseng Mercon Ati Ampela - pittige kip
- Risolles
- Ayan Sumari - kip met broccoli en paddestoelen
- Gulai Singkong - cassave in een pittige kokosbouillon
- Gulai Daun Singkong Tumbuk - gegrilde vis met cassavebladeren
Recente Reacties
Sambal Miso
5 days agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
6 days agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
2 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
3 weeks agoBiefstuk werkt prima.Ayam paniki - een wat hete kip
1 month agoValt mee, veel van de hitte verdwijnt bij het sudderen. Als 11 al veel is dan nooit een recept proberen ...