Neua Pad Kimao
geflambeerde dunne reepjes rundvlees
Ingrediënten:
250 gr rundvlees / biefstuk
250 ml whiskey
11 rode rawits
4 teentjes knoflook
3 cm laos
1 sjalot
1 eetl vissaus (nam pla)
1 theel asem + 3 eetl water
5 jeruk purut / kaffir lime blaadjes
1 theel palmsuiker
3 eetl olie
Bereiding:
Snijd het rundvlees in dunne plakjes. Snijd de rawits, de knoflook en de sjalot fijn en rasp de laos. Meng de asem met het water. Snijd de jeruk purut ragfijn. Verwarm de whiskey.
Verhit de olie in een wok op hoog vuur en voeg de ingrediënten toe en bak dit snel onder voortdurend roeren zodat de het vlees niet verbrand. Voeg dan de whiskey toe en hoe de wok schuin zodat de whiskey kan ontvlammen en laat dit voor 30 seconden branden. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Tahu Taoco - tahoe gerecht
- Tahu Gegodo - Gebakken gekruide tahu
- Sayur asem Palembang - groente in een zurige saus uit Palembang
- Dendeng Manis Kering - Geroosterd of gebakken gedroogd rundvlees
- Ayam Kerrie
- Mujair Kuah Kuning - gestoofde vis in een gelige saus
- Daging Pedas - Pittig rundvlees
- Wawahu - gekruide gestoofde varkenskrabbetjes / spare ribs uit Minahasa
- Arem-Arem - gevulde rijstrolletjes
- Khao Paad II
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...