Pacri belimbing
Stervruchten in suikersiroop
Bahan-bahan:
ingrediënten:
5 stervruchten (belimbing)
zout naar smaak
550 ml water
160 gr suiker
1 kaneelstokje
2 stukjes foelie
1 kardemompeul
geschaafd ijs
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de stervruchten in plakjes van 1 cm dik. Wrijf deze daarna in met wat zout. Verhit in een pan het water en los daarin de suiker op. Voeg dan de kaneel, de foelie en de kardemom toe en laat dit 10 minuten zachtjes koken. Dan de stervruchten toevoegen en nog 5 minuten doorkoken. Verolgens goed laten afkoelen en serveren met het ijs.
Zoeken
Laatst gelezen
- Bihun Goreng Ayam - gebakken mihoen/mihun met kip
- Sateh Ayam 2 - saté van kip
- Tumis Daging Sapi Paprika - roerbak van gehakt en paprika
- Naam Phrik Pao - geroosterde sambal met asem
- Lobak Kukus Ebi - koekjes van rettich met ebi
- Ati Ampela Masak Pedas - zeer pittig gebakken levertjes
- Ati Ampela Masak Pedas - kippenlevertjes in een pittige saus
- Asam Padeh Ayam - pittig gestoofde kip in een frisse saus
- Asam Manis Sayap Ayam - kip in een pittige rode saus
- Be tongkol megoreng sambal matah - Gebakken tonijn met rauwe sambal
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...