Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Rica-Rica Manado - pittig gestoofd varkensvlees

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Rica-Rica Manado 
pittig gestoofd varkensvlees

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr varkensvlees
200 ml kippenbouillon (zie recept)
1 serehstengel
9 jeruk purut blaadjes
1 eetl kecap manis
2 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
3 teentjes knoflook
2 cm jahe
7 rode lomboks
2 tomaten
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de bumbu samen met de sereh en de jerut purut voor 3 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak dit rondom bruin. Dan de bouillon toevoegen en het zachtjes laten stoven totdat het gaar is en de saus is ingedikt. Schep dan de kecap erdoor en serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 146 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42248541