saté van gekruid varkensvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr varkensvlees
3 limoen (sap)
sate stokjes
Haluskan:
boemboe:
8 rode lomboks
14 rawits
8 sjalotjes
6 teentjes knoflook
6 cm gember (jahe/djahé)
zout naar smaak
Cara membuat:
Bereiding:
Ontpit de lomboks en kook deze samen met de rawits voor 5 minuten. Wrijf of maal de lomboks, rawits en de overige ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd het vlees in kleine stukjes en meng dit met de boemboe en de limoensap en laat dit 1 uur marineren. Rijg het vlees aan de stukjes en rooster deze gaar en bruin boven een houstkoolvuurtje
ingrediënten:
1000 gr varkensvlees
3 limoen (sap)
sate stokjes
Haluskan:
boemboe:
8 rode lomboks
14 rawits
8 sjalotjes
6 teentjes knoflook
6 cm gember (jahe/djahé)
zout naar smaak
Cara membuat:
Bereiding:
Ontpit de lomboks en kook deze samen met de rawits voor 5 minuten. Wrijf of maal de lomboks, rawits en de overige ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd het vlees in kleine stukjes en meng dit met de boemboe en de limoensap en laat dit 1 uur marineren. Rijg het vlees aan de stukjes en rooster deze gaar en bruin boven een houstkoolvuurtje