zoeken
Recente reacties

1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

2 months ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

3 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Ikan Gurame Bakar - gekruide geroosterde vis met pittige kecap saus
- Rica-Rica Manado - pittig gestoofd varkensvlees
- Jenang Grendul - cassave pap
- hete soep met ei
- Sambel Goreng Labu Siam (Surakarta) - chayote in romige pittige saus
- Daging besengek - Gestoofd geroosterd rundvlees
- Bekasem Udang Lampung - gebakken gekruide garnalen uit Lampung
- Semur Banka - rundvlees in zoete kecapsaus
- Filipijnse kippenbouillon
- Ayam Kecap
Sayur ikan pedah - sajoer gezouten vis


Sayur ikan pedah
sajoer gezouten vis
sajoer gezouten vis
Bahan-bahan:
ingrediënten:
2 gezouten vissen (ikan pedah)
2 maiskolven
1 aubergine
3 rode lomboks
100 gr petehbonen
100 gr garnalen
4 sjalotten
3 teentjes knoflook
4 kemirienoten
1 theel asem
100 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak
2 eetl olie
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de vis en de petehbonen in repen. Snijd de sjalotten, de lomboks en de knoflook fijn. Snijd de mais van de kolven en de aubergine in plakjes. Wrijf de kemiries fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten, de lomboks en de knoflook voor 2 minuten. voeg dan de aubergine en de mais toe en bak dit voor 5 minuten. Dan de vis en de asem toevoegen en dit nog 5 minuten stoven. Vervolgens de garnalen, het zout en de kokosmelk toevoegen en het geheel nog 10 minuten zachtjes laten sudderen.
ingrediënten:
2 gezouten vissen (ikan pedah)
2 maiskolven
1 aubergine
3 rode lomboks
100 gr petehbonen
100 gr garnalen
4 sjalotten
3 teentjes knoflook
4 kemirienoten
1 theel asem
100 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak
2 eetl olie
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de vis en de petehbonen in repen. Snijd de sjalotten, de lomboks en de knoflook fijn. Snijd de mais van de kolven en de aubergine in plakjes. Wrijf de kemiries fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten, de lomboks en de knoflook voor 2 minuten. voeg dan de aubergine en de mais toe en bak dit voor 5 minuten. Dan de vis en de asem toevoegen en dit nog 5 minuten stoven. Vervolgens de garnalen, het zout en de kokosmelk toevoegen en het geheel nog 10 minuten zachtjes laten sudderen.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.