Recente reacties

@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Write a comment
Gan Guo Cai Hua - 干锅菜花 - pittige roerbak van bloemkool met varkensvlees

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Gan Guo Cai Hua - 干锅菜花
pittige roerbak van bloemkool met varkensvlees

Ingrediënten:
325 gr Chinese bloemkool/fioretto bloemkool anders broccolini
1/2 theel zout
water

Ingrediënten roerbak:
75 gr pork belly/speklap
9 teentjes knoflook
4 cm jahe
3 rode lomboks
5 gedroogde lomboks
1 theel lichte sojasaus
1/2 theel zout
1 lente-ui
1-2 eetl olie

Bereiding:
Snijd de bloemkool in roosjes. verhit in een pan het water met het zout en breng aan de kook. Blancheer de bloemkool voor 30 seconden en laat het daaran uitlekken.
Snijd het vlees in dunne plakjes. Snijd de lomboks in dunne ringen en de gedroogde lomboks in stukken. Snijd de lente-ui fijn. Hak de knoflook fijn en rasp de jahe.
Verhit een pan en voeg dan de olie toe en voeg het vlees toe en bak dit rondom snel bruin. Dan de knoflook, de jahe en de lomboks toevoegen en bak dit voor 1-2 minuten.
Dan de bloemkool en de sojasaus toevoegen en meng goed en bak voor 1 minuut. Vervolgens het zout en de lente-ui toevoegen en serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 256 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41936479