Gan Guo Cai Hua - 干锅菜花
pittige roerbak van bloemkool met varkensvlees
Ingrediënten:
325 gr Chinese bloemkool/fioretto bloemkool anders broccolini
1/2 theel zout
water
Ingrediënten roerbak:
75 gr pork belly/speklap
9 teentjes knoflook
4 cm jahe
3 rode lomboks
5 gedroogde lomboks
1 theel lichte sojasaus
1/2 theel zout
1 lente-ui
1-2 eetl olie
Bereiding:
Snijd de bloemkool in roosjes. verhit in een pan het water met het zout en breng aan de kook. Blancheer de bloemkool voor 30 seconden en laat het daaran uitlekken.
Snijd het vlees in dunne plakjes. Snijd de lomboks in dunne ringen en de gedroogde lomboks in stukken. Snijd de lente-ui fijn. Hak de knoflook fijn en rasp de jahe.
Verhit een pan en voeg dan de olie toe en voeg het vlees toe en bak dit rondom snel bruin. Dan de knoflook, de jahe en de lomboks toevoegen en bak dit voor 1-2 minuten.
Dan de bloemkool en de sojasaus toevoegen en meng goed en bak voor 1 minuut. Vervolgens het zout en de lente-ui toevoegen en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Daging Belacan - pittige vleessoep
- Urap - groenten met geraspte kokos
- Telor Gule Kling - ei in kerriesaus
- Danggung Telambun - traditioneel gerecht uit Atjeh
- Cumu-Cumi Asin Daun Kemangi - gebakken gezouten inktvis met kemangi
- Opor Kutai - in gekruide kokosmelk gestoofde kip
- Hagape Daging 3 - rundvlees met kokos
- Dadar Telor Hati Ayam
- Ayam Suwir Kelapa Sangrai - gekruide kip met kokos
- Tahu Telur Bumbu Rujak - pittig gebakken tahu met eieren
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...