logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Gan Guo Cai Hua - 干锅菜花
pittige roerbak van bloemkool met varkensvlees

Ingrediënten:
325 gr Chinese bloemkool/fioretto bloemkool anders broccolini
1/2 theel zout
water

Ingrediënten roerbak:
75 gr pork belly/speklap
9 teentjes knoflook
4 cm jahe
3 rode lomboks
5 gedroogde lomboks
1 theel lichte sojasaus
1/2 theel zout
1 lente-ui
1-2 eetl olie

Bereiding:
Snijd de bloemkool in roosjes. verhit in een pan het water met het zout en breng aan de kook. Blancheer de bloemkool voor 30 seconden en laat het daaran uitlekken.
Snijd het vlees in dunne plakjes. Snijd de lomboks in dunne ringen en de gedroogde lomboks in stukken. Snijd de lente-ui fijn. Hak de knoflook fijn en rasp de jahe.
Verhit een pan en voeg dan de olie toe en voeg het vlees toe en bak dit rondom snel bruin. Dan de knoflook, de jahe en de lomboks toevoegen en bak dit voor 1-2 minuten.
Dan de bloemkool en de sojasaus toevoegen en meng goed en bak voor 1 minuut. Vervolgens het zout en de lente-ui toevoegen en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 97 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44420448