een verfrissende drank
Bahan-bahan cendol:
Ingrediënten:
1 eetl pandanextract
500 ml water
100 g rijstebloem
1 eetl maïzena
1 mespunt zout
Bahan-bahan drank:
Ingrediënten:
100 gr gula Jawa (palmsuiker)
150 ml water
wat nangka
150 ml kokosmelk
geschaafd ijs of ijsblokjes
Cara membuat:
bereiding:
Meng het pandanextract door het water. Meng dit door de bloem, de maïzena en het zout en kook dit op laag vuur tot een stijve pap.
Vul een pan met erg koud water. Roer de pap door een zeef zodat de pap in druppels in het water vallen. Laat deze druppels in het water opstijven. (Dit is de cendol)
Kook de suiker in water op en snijd wat nangka in erg kleine reepjes. De nangka moet in een glas passen. Neem vervolgens 4 glazen. Verdeel de cendol over de glazen, voeg dan de nangka, de gula jawa, de kokosmelk en dan wat geschaafd is toe.
Verfrissend op een warme lente- en zomerdag.
Ingrediënten:
1 eetl pandanextract
500 ml water
100 g rijstebloem
1 eetl maïzena
1 mespunt zout
Bahan-bahan drank:
Ingrediënten:
100 gr gula Jawa (palmsuiker)
150 ml water
wat nangka
150 ml kokosmelk
geschaafd ijs of ijsblokjes
Cara membuat:
bereiding:
Meng het pandanextract door het water. Meng dit door de bloem, de maïzena en het zout en kook dit op laag vuur tot een stijve pap.
Vul een pan met erg koud water. Roer de pap door een zeef zodat de pap in druppels in het water vallen. Laat deze druppels in het water opstijven. (Dit is de cendol)
Kook de suiker in water op en snijd wat nangka in erg kleine reepjes. De nangka moet in een glas passen. Neem vervolgens 4 glazen. Verdeel de cendol over de glazen, voeg dan de nangka, de gula jawa, de kokosmelk en dan wat geschaafd is toe.
Verfrissend op een warme lente- en zomerdag.