banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 7 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Icon Write a comment
Cendol - een verfrissende drank

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Cendol
een verfrissende drank
Bahan-bahan cendol:
Ingrediënten:
1 eetl pandanextract
500 ml water
100 g rijstebloem
1 eetl maïzena
1 mespunt zout

Bahan-bahan drank:
Ingrediënten:
100 gr gula Jawa (palmsuiker)
150 ml water
wat nangka
150 ml kokosmelk
geschaafd ijs of ijsblokjes

Cara membuat:
bereiding:
Meng het pandanextract door het water. Meng dit door de bloem, de maïzena en het zout en kook dit op laag vuur tot een stijve pap.
Vul een pan met erg koud water. Roer de pap door een zeef zodat de pap in druppels in het water vallen. Laat deze druppels in het water opstijven. (Dit is de cendol)

Kook de suiker in water op en snijd wat nangka in erg kleine reepjes. De nangka moet in een glas passen. Neem vervolgens 4 glazen. Verdeel de cendol over de glazen, voeg dan de nangka, de gula jawa, de kokosmelk en dan wat geschaafd is toe.
Verfrissend op een warme lente- en zomerdag.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 182 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39346816