logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 3 days ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 3 days ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Sambal Goreng Papai (Kalimantan Tengah)
garnalen met pakis en tempeballetjes in romige saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr pakis/varentoppen*
200 gr garnalen
500 ml kokosmelk
1 serai/sereh/citroengras
2 cm lengkuas/laos
1 jeruk purut blaadjes
olie

Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
4 rode lomboks
2 cm jahe
1 theel zout

Bahan bola tempe:
ingrediënten tempe balletjes:
300 gr tempe
1 eiwit
3 teentjes knoflook
1/2 theel palmsuiker
1/2 theel peper
1/2 theel zout

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tempe in blokjes. Verhit in een pan de olie en bak de tempe bruin. Wrijf of maal deze daarna fijn. Wrijf of maal de knoflook fijn. Meng de tempe met het eiwit, de knoflook, de palmsuiker, de peper en het zout en vorm een homogene massa. Vorm telkens van 1 theel van de massa balletjes. Verhit in een pan de olie en bak de balletjes goudbruin en zet apart.
Maak de garnalen schoon en verwijder de kop. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de bumbu voor 4 minuten. Voeg dan de serai, de laos en de jeruk purut toe en bak nog voor 2 minuten.
Dan de garnalen toevoegen en meng goed. Bak totdat de garnalen van kleur veranderen. Voeg dan al roerend de kokosmelk langzaam toe en breng aan de kook. Dan de temepe balletjes en de varentoppen toevoegen en kook totdat het geheel gaar is geworden.

* kan vervangen worden door groene asperges

Add comment

Submit

who is online

We have 37 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44160809