Recente reacties

Shaun 12 days ago Pandan Chiffron Cake 1
Bakken in een chiffon vorm en op de kop laten afkoelen (op pootjes van de vorm). Dan zakt de cake niet in en blijft hij lekker hoog en luchtig. Ik gebruik altijd 1 ei minder en 250gram meel zodat het beslag iets droger wordt.
Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Write a comment
Sambal Goreng Papai (Kalimantan Tengah) - garnalen met pakis en tempeballetjes in romige saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Sambal Goreng Papai (Kalimantan Tengah)
garnalen met pakis en tempeballetjes in romige saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr pakis/varentoppen*
200 gr garnalen
500 ml kokosmelk
1 serai/sereh/citroengras
2 cm lengkuas/laos
1 jeruk purut blaadjes
olie

Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
4 rode lomboks
2 cm jahe
1 theel zout

Bahan bola tempe:
ingrediënten tempe balletjes:
300 gr tempe
1 eiwit
3 teentjes knoflook
1/2 theel palmsuiker
1/2 theel peper
1/2 theel zout

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tempe in blokjes. Verhit in een pan de olie en bak de tempe bruin. Wrijf of maal deze daarna fijn. Wrijf of maal de knoflook fijn. Meng de tempe met het eiwit, de knoflook, de palmsuiker, de peper en het zout en vorm een homogene massa. Vorm telkens van 1 theel van de massa balletjes. Verhit in een pan de olie en bak de balletjes goudbruin en zet apart.
Maak de garnalen schoon en verwijder de kop. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de bumbu voor 4 minuten. Voeg dan de serai, de laos en de jeruk purut toe en bak nog voor 2 minuten.
Dan de garnalen toevoegen en meng goed. Bak totdat de garnalen van kleur veranderen. Voeg dan al roerend de kokosmelk langzaam toe en breng aan de kook. Dan de temepe balletjes en de varentoppen toevoegen en kook totdat het geheel gaar is geworden.

* kan vervangen worden door groene asperges
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 391 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41233391