banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 11 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Icon Write a comment
Sambal Goreng Papai (Kalimantan Tengah) - garnalen met pakis en tempeballetjes in romige saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Sambal Goreng Papai (Kalimantan Tengah)
garnalen met pakis en tempeballetjes in romige saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr pakis/varentoppen*
200 gr garnalen
500 ml kokosmelk
1 serai/sereh/citroengras
2 cm lengkuas/laos
1 jeruk purut blaadjes
olie

Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
4 rode lomboks
2 cm jahe
1 theel zout

Bahan bola tempe:
ingrediënten tempe balletjes:
300 gr tempe
1 eiwit
3 teentjes knoflook
1/2 theel palmsuiker
1/2 theel peper
1/2 theel zout

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tempe in blokjes. Verhit in een pan de olie en bak de tempe bruin. Wrijf of maal deze daarna fijn. Wrijf of maal de knoflook fijn. Meng de tempe met het eiwit, de knoflook, de palmsuiker, de peper en het zout en vorm een homogene massa. Vorm telkens van 1 theel van de massa balletjes. Verhit in een pan de olie en bak de balletjes goudbruin en zet apart.
Maak de garnalen schoon en verwijder de kop. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de bumbu voor 4 minuten. Voeg dan de serai, de laos en de jeruk purut toe en bak nog voor 2 minuten.
Dan de garnalen toevoegen en meng goed. Bak totdat de garnalen van kleur veranderen. Voeg dan al roerend de kokosmelk langzaam toe en breng aan de kook. Dan de temepe balletjes en de varentoppen toevoegen en kook totdat het geheel gaar is geworden.

* kan vervangen worden door groene asperges
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 58 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39816855