zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Kerrie Ayam Jawa - kip kerrie
- Botok Jagung - gestoomde gekruide mais
- Udang Tabur Mete - roerbak van garnalen met cashew noten
- Manggarsik - karper
- Colo-colo - Rode-pepersaus met limoensap
- Coan-coan - karper
- Udang sapudi - garnalenballetjes
- Gadon Solo - gestoomd gehakt uit Solo
- Telor masak Bandung - gebakken gekookte eieren
- Pa Piong Duku Bai - Varkensvlees in bambukoker/bananenblad
Langga roko - Geroosterde vis in een pakketje


Langga roko
Geroosterde vis in een pakketje
Geroosterde vis in een pakketje
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr makreel
3 eetl. olie
zout naar smaak
bananenblad
houten prikkers
Haluskan:
boemboe:
1/2 theel, ketumbar
5 kemirinootjes
8 sjalotten
6 teentjes knoflook
5 rode lomboks
1 serehstengel
4 cm kunyit (kurkuma)
4 cm laos
Cara membuat:
Bereiding:
Maak de vis schoon en snijd deze in mootjes. Rooster voor de boemboe eerst de ketumbar en de kemirie droog in een koekepan. Wrijf of maal daarna alle ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng de boemboe met het zout, de olie en de vis. Verdeel het mengsel in twee porties en verpak dit in een bananenblad en zet de uiteinden vast met de prikkers. Rooster vervolgens de pakketjes in 30 minuten gaar boven een houtskoolvuurtje.
ingrediënten:
500 gr makreel
3 eetl. olie
zout naar smaak
bananenblad
houten prikkers
Haluskan:
boemboe:
1/2 theel, ketumbar
5 kemirinootjes
8 sjalotten
6 teentjes knoflook
5 rode lomboks
1 serehstengel
4 cm kunyit (kurkuma)
4 cm laos
Cara membuat:
Bereiding:
Maak de vis schoon en snijd deze in mootjes. Rooster voor de boemboe eerst de ketumbar en de kemirie droog in een koekepan. Wrijf of maal daarna alle ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng de boemboe met het zout, de olie en de vis. Verdeel het mengsel in twee porties en verpak dit in een bananenblad en zet de uiteinden vast met de prikkers. Rooster vervolgens de pakketjes in 30 minuten gaar boven een houtskoolvuurtje.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.