Geroosterde vis in een pakketje
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr makreel
3 eetl. olie
zout naar smaak
bananenblad
houten prikkers
Haluskan:
boemboe:
1/2 theel, ketumbar
5 kemirinootjes
8 sjalotten
6 teentjes knoflook
5 rode lomboks
1 serehstengel
4 cm kunyit (kurkuma)
4 cm laos
Cara membuat:
Bereiding:
Maak de vis schoon en snijd deze in mootjes. Rooster voor de boemboe eerst de ketumbar en de kemirie droog in een koekepan. Wrijf of maal daarna alle ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng de boemboe met het zout, de olie en de vis. Verdeel het mengsel in twee porties en verpak dit in een bananenblad en zet de uiteinden vast met de prikkers. Rooster vervolgens de pakketjes in 30 minuten gaar boven een houtskoolvuurtje.
ingrediënten:
500 gr makreel
3 eetl. olie
zout naar smaak
bananenblad
houten prikkers
Haluskan:
boemboe:
1/2 theel, ketumbar
5 kemirinootjes
8 sjalotten
6 teentjes knoflook
5 rode lomboks
1 serehstengel
4 cm kunyit (kurkuma)
4 cm laos
Cara membuat:
Bereiding:
Maak de vis schoon en snijd deze in mootjes. Rooster voor de boemboe eerst de ketumbar en de kemirie droog in een koekepan. Wrijf of maal daarna alle ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng de boemboe met het zout, de olie en de vis. Verdeel het mengsel in twee porties en verpak dit in een bananenblad en zet de uiteinden vast met de prikkers. Rooster vervolgens de pakketjes in 30 minuten gaar boven een houtskoolvuurtje.