Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Langga roko - Geroosterde vis in een pakketje

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Langga roko
Geroosterde vis in een pakketje
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr makreel
3 eetl. olie
zout naar smaak
bananenblad
houten prikkers

Haluskan:
boemboe:
1/2 theel, ketumbar
5 kemirinootjes
8 sjalotten
6 teentjes knoflook
5 rode lomboks
1 serehstengel
4 cm kunyit (kurkuma)
4 cm laos

Cara membuat:
Bereiding:
Maak de vis schoon en snijd deze in mootjes. Rooster voor de boemboe eerst de ketumbar en de kemirie droog in een koekepan. Wrijf of maal daarna alle ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng de boemboe met het zout, de olie en de vis. Verdeel het mengsel in twee porties en verpak dit in een bananenblad en zet de uiteinden vast met de prikkers. Rooster vervolgens de pakketjes in 30 minuten gaar boven een houtskoolvuurtje.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 218 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41925958