logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon Yesterday
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna Yesterday
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 2 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Lawa Gamai
tijgergarnalen met zeewier

Bahan-bahan:
ingrediënten:
12 tijgergarnalen
400 gr zeekraal/wakame
250 gr geraspte kokos
1 theel zout
1 eetl palmsuiker
1/2 theel zout
1/2 theel peper
olie

Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
4 groene lomboks
5 rode rawits

Taburan:
garnering:
2 lente-uitjes

Cara membuat:
bereiding:
Maak de garnalen schoon maar laat de staart zitten. Bewaar de koppen de schalen. Snijd de lente-ui en de zeekraal in stukjes. Rooster de kokos droog in een pan totdat het goudbruin is geworden en zet apart. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan 5 eetl olie en bak de koppen en de schalen voor 5 minuten. Schep deze daarna uit de pan. Voeg dan de garnalen toe en bak totdat deze van kleur veranderen en zet apart.
Dan de bumbu toevoegen en bak deze voor 5 minuten. voeg dan de palmsuiker, de peper en het zout toe en meng goed.
Vervolgens de kokos, de zeekraal en de garnalen toe en bak het verder gaar. Strooi de lente-ui erover en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 175 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44151344