Lawa Gamai
tijgergarnalen met zeewier
Bahan-bahan:
ingrediënten:
12 tijgergarnalen
400 gr zeekraal/wakame
250 gr geraspte kokos
1 theel zout
1 eetl palmsuiker
1/2 theel zout
1/2 theel peper
olie
Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
4 groene lomboks
5 rode rawits
Taburan:
garnering:
2 lente-uitjes
Cara membuat:
bereiding:
Maak de garnalen schoon maar laat de staart zitten. Bewaar de koppen de schalen. Snijd de lente-ui en de zeekraal in stukjes. Rooster de kokos droog in een pan totdat het goudbruin is geworden en zet apart. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan 5 eetl olie en bak de koppen en de schalen voor 5 minuten. Schep deze daarna uit de pan. Voeg dan de garnalen toe en bak totdat deze van kleur veranderen en zet apart.
Dan de bumbu toevoegen en bak deze voor 5 minuten. voeg dan de palmsuiker, de peper en het zout toe en meng goed.
Vervolgens de kokos, de zeekraal en de garnalen toe en bak het verder gaar. Strooi de lente-ui erover en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Rujak sajuran
- Cemba - rundvlees met tamarindeblaadjes
- Sate Padang - sate uit Padang
- Kohu-Kohu - gestoomde tonijn met groenten uit de Molukken
- Bihun Goreng Ayam - gebakken mihoen/mihun met kip
- Ayam Goreng Asem Garem - gebakken gekruide kip
- Kangkung Tumis Petis - gebakken kangkung met garnalenpasta/trassi
- Jamur Cabai Hijau - gebakken oesterzammen met groene peper
- Pangsit Kakap Berguling - met vis gevulde dumplings
- Rendang bebek poyah - pittig drooggebakken eend
Recente Reacties
Cucur
Yesterdaybij voorkeur een diepe bolle panCucur
YesterdayWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
2 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...