Recente reacties

Ik gebruikte 3 tomaten en was prima
Ik mis de tomaten in de ingrediëntenlijst ....
Hoeveel moeten er in?
Oeps, niet eerder opgemerkt: 3 stuks en heb het aangepast, bedankt!!
Ilona Van den akker 1 months ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?

reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
Ron 3 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Write a comment
Lawa Gamai - tijgergarnalen met zeewier

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Lawa Gamai
tijgergarnalen met zeewier

Bahan-bahan:
ingrediënten:
12 tijgergarnalen
400 gr zeekraal/wakame
250 gr geraspte kokos
1 theel zout
1 eetl palmsuiker
1/2 theel zout
1/2 theel peper
olie

Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
4 groene lomboks
5 rode rawits

Taburan:
garnering:
2 lente-uitjes

Cara membuat:
bereiding:
Maak de garnalen schoon maar laat de staart zitten. Bewaar de koppen de schalen. Snijd de lente-ui en de zeekraal in stukjes. Rooster de kokos droog in een pan totdat het goudbruin is geworden en zet apart. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan 5 eetl olie en bak de koppen en de schalen voor 5 minuten. Schep deze daarna uit de pan. Voeg dan de garnalen toe en bak totdat deze van kleur veranderen en zet apart.
Dan de bumbu toevoegen en bak deze voor 5 minuten. voeg dan de palmsuiker, de peper en het zout toe en meng goed.
Vervolgens de kokos, de zeekraal en de garnalen toe en bak het verder gaar. Strooi de lente-ui erover en serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 139 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42429907