Botok Tempe
gestoomde gekruide tempe
Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr tempe
150 gr geraspte kokos
50 gr udang rebon (gedroogde garnaaltjes)
75 gr peteh bonen
10 rode rawits
150 gr kippenbouillon (zie recept)
bananenblad
Haluskan:
bumbu:
1 theel ketumbar
4 teentjes knoflook
3 sjalotjes
2 cm laos
1 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Stoom eerst de tempe voor 15 minuten en stamp deze daarna fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Week eerst de rebon in water en laat daarna uitlekken. Meng de bumbu met de tempe en de kokos. Meng dan de rebon, de peteh en de rawits erdoor en voeg dan de bouillon toe. Verdeel de massa in 18 porties en wikkel elke portie in bananenblad en vouw deze dicht als een pakketjes. Stoom de pakketjes in 30 minuten gaar.
Zoeken
Laatst gelezen
- Semur Terong - gestoofde aubergine
- Sawi Putih Cah Tahu Kuning - gestoofde kool met tahu
- Dendeng Manis - zoet drooggekbaken vlees
- Ikan Bakar Rica-Rica - Pittige gegrilde vis uit Manado
- Kue Lumpur - cakejes
- Kari Ayam Jamur - Mie met kerrie kip
- Penang Gai - penang kip curry
- Udang Taoco Cabai Hijau - garnalen in groene peper saus
- Tumis Sayur Campur Kucai - roerbak van gemengde groenten met bieslook
- Xiāng Sū Yā - 香酥鸭 - Sichuan krokante eend
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...