logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Botok Tempe
gestoomde gekruide tempe

Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr tempe
150 gr geraspte kokos
50 gr udang rebon (gedroogde garnaaltjes)
75 gr peteh bonen
10 rode rawits
150 gr kippenbouillon (zie recept)
bananenblad

Haluskan:
bumbu:
1 theel ketumbar
4 teentjes knoflook
3 sjalotjes
2 cm laos
1 theel zout

Cara membuat:
bereiding:
Stoom eerst de tempe voor 15 minuten en stamp deze daarna fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Week eerst de rebon in water en laat daarna uitlekken. Meng de bumbu met de tempe en de kokos. Meng dan de rebon, de peteh en de rawits erdoor en voeg dan de bouillon toe. Verdeel de massa in 18 porties en wikkel elke portie in bananenblad en vouw deze dicht als een pakketjes. Stoom de pakketjes in 30 minuten gaar.

Add comment

Submit

who is online

We have 259 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44421507