gestoomde garnalen met tempe in een pakketje
Bahan-bahan:
ingrediënten:
150 gr garnalen
100 ml santen asli (dikke kokosmelk)
4 takjes citroenbasilicum (kemangi)
zout naar smaak
1 citroen (sap)
bananenbladeren
houten prikkers
Haluskan:
boemboe:
2 cm kunyit (kurkuma)
3 cm laos
1 theel trassi bakar
3 kemirinoten
2 rode Spaanse pepers
4 rode uien
3 sjalotten
1 blok tempé
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng hierdoor de garnalen, de kokosmelk, het zout, het citroensap en de basilicum. Vul de bananenbladeren met het mengsel en maak hiervan kleine pakketjes en zet de uiteinden vast met de prikkers. Stoom de pakketjes vervolgens voor 30 minuten en rooster deze daarna nog zachtjes voor 15-20 minuten boven een houtskoolvuurtje
ingrediënten:
150 gr garnalen
100 ml santen asli (dikke kokosmelk)
4 takjes citroenbasilicum (kemangi)
zout naar smaak
1 citroen (sap)
bananenbladeren
houten prikkers
Haluskan:
boemboe:
2 cm kunyit (kurkuma)
3 cm laos
1 theel trassi bakar
3 kemirinoten
2 rode Spaanse pepers
4 rode uien
3 sjalotten
1 blok tempé
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng hierdoor de garnalen, de kokosmelk, het zout, het citroensap en de basilicum. Vul de bananenbladeren met het mengsel en maak hiervan kleine pakketjes en zet de uiteinden vast met de prikkers. Stoom de pakketjes vervolgens voor 30 minuten en rooster deze daarna nog zachtjes voor 15-20 minuten boven een houtskoolvuurtje