logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Cah Tempe Caisim
roerbak van tempe met choisam

Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr tempe
5 stengels caisim/choisam
4 teentjes knoflook
3 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
2 groene cabai keriting
2 theel vissaus
1/3 theel zout
1/2 theel peper
1/2 theel palmsuiker
150 ml water
1/2 theel sesam olie
olie

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tempe in dunne reepjes. Verhit in een pan de olie en bak de tempe bruin en zet apart. Snijd de caisin in stukken. Hak de cabai grof en de knoflook fijn.
Verhit in een pan 1 eetl olie en fruit de knoflook en de cabai voor 2 minuten. Voeg dan de tempe toe en meng goed.
Dan de caisim, de vissaus, het zout, de peper en de palmsuiker toevoegen en men goed.
Voeg dan het water toe en breng aan de kook en kook het verder gaar. Meng de sesam olie erdoor en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 135 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44420589