Cah Tempe Caisim
roerbak van tempe met choisam
Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr tempe
5 stengels caisim/choisam
4 teentjes knoflook
3 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
2 groene cabai keriting
2 theel vissaus
1/3 theel zout
1/2 theel peper
1/2 theel palmsuiker
150 ml water
1/2 theel sesam olie
olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tempe in dunne reepjes. Verhit in een pan de olie en bak de tempe bruin en zet apart. Snijd de caisin in stukken. Hak de cabai grof en de knoflook fijn.
Verhit in een pan 1 eetl olie en fruit de knoflook en de cabai voor 2 minuten. Voeg dan de tempe toe en meng goed.
Dan de caisim, de vissaus, het zout, de peper en de palmsuiker toevoegen en men goed.
Voeg dan het water toe en breng aan de kook en kook het verder gaar. Meng de sesam olie erdoor en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Laab nua - gehaktballetjes (rund)
- Pindang serani - Runderstoofschotel
- Tumisan Sayur - groenten met tahu
- Sai Oua - vleesballen
- Rempeyek ikan teri - viskoekjes
- Sambal goreng hati ayam - gebakken kippenlevertjes
- Gule Itik
- Tumis kembang kol - gestoofde bloemkool
- Hati Ayam Pedas Krispi - krokant gebakken pittige kippenlevers
- Nasi Goreng Bumbu Bakar - gebakken gekruide rijst met kip
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...