Cah Tempe Caisim
roerbak van tempe met choisam
Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr tempe
5 stengels caisim/choisam
4 teentjes knoflook
3 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
2 groene cabai keriting
2 theel vissaus
1/3 theel zout
1/2 theel peper
1/2 theel palmsuiker
150 ml water
1/2 theel sesam olie
olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tempe in dunne reepjes. Verhit in een pan de olie en bak de tempe bruin en zet apart. Snijd de caisin in stukken. Hak de cabai grof en de knoflook fijn.
Verhit in een pan 1 eetl olie en fruit de knoflook en de cabai voor 2 minuten. Voeg dan de tempe toe en meng goed.
Dan de caisim, de vissaus, het zout, de peper en de palmsuiker toevoegen en men goed.
Voeg dan het water toe en breng aan de kook en kook het verder gaar. Meng de sesam olie erdoor en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Kue pisang - bananen cakejes
- Ayam Sumba - kip uit Sumba
- Tumis Bayam Ebi Terasi - gestoofde gekruide spinazie
- Acar ketimun biasa - komkommer in het zuur
- Ikan Belado
- Gay Na Tod Gartheim - Knoflook kippenvleugels
- Combro - gevulde cassave snacks
- Tufi - Rundvlees met sesamzaadjes
- Tumis Tahu Sayur
- Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
Recente Reacties
Rendang - rendang van rundvlees
6 hours agoAl jaren een favoriet hier. Als er visite komt is er altijd de vraag heb je nog Rendang gemaakt. Dit ...Moo Ping - geroosterd varkensvlees (sate)
2 weeks agoJa en nee Ons recept is een oud en authentiek recept, maar er zijn modernere versies te vindenMoo Ping - geroosterd varkensvlees (sate)
2 weeks agoHeerlijk gerecht, maar dit recept is incompleet. Essentiële ingredienten die ontbreken 20 g koriander ...Moo Ping - geroosterd varkensvlees (sate)
2 weeks agoJa, maar dat is het Kai gewordenMoo Ping - geroosterd varkensvlees (sate)
2 weeks agoKan het ook met kippen blokjes