1 2 3 4

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

erg lekker op deze wijze
E. Tomatala 1 months ago
Het duurt wel erg lang om het recept uiteindelijk te vinden, toch is het wel duidelijk. Dank u wel en succes met uw site
Groetjes E. Tomatala-Pesulima.
jenny MORRIS 1 months ago
hartelyk bedankt voor uw recepten
Henk 1 months ago
Kunt u ook zeggen hoeveel sjalotjes?
Rene 1 months ago
Was erg lekker bedankt!
susanne 2 months ago
moet daar niet iets van nats bij
Chantal 3 months ago
Gemaakt als extraatje voor bij de kersthapjes. Hier al helemaal goedgekeurd! Moet me inhouden niet stiekem alles vandaag al op te snoepen
Sophie 6 months ago
Goedenavond!
Dank voor dit recept. Ik heb het net gemaakt en het was heerlijk. Ik vroeg me af wat voor soort kokos je gebruikt voor de boemboe, ik had geraspte genomen. En verder vroeg ik me af wat je erbij eet.
Hartelijke groet, Sophie
Nachita Wolff Schoem 7 months ago
Mijn moeder (Indo-Chinese vrouw, op Java geboren en getogen, evenals ik) deed geen tomaten bij de Daging Smoor en meestal voegde ze tegen het eind van de kooktijd aan de sauce naar behoefte krielaardappeltjes en of sohoen (glas bamie) toe

@ is ook afhankelijk van de streek, ons familierecept (Palembang - Sumatra) heeft nu eenmaal wel de tomaat erin. Andere versies hebben inderdaad aardappelen erin en die zijn ook op deze site aanwezig.
Mevr. J.A. Kalff 8 months ago
Verkoopt u ook melkvis, zo niet waar kan ik het kopen?

@ bijvoorbeeld bij schmidtzeevis maar kan ook vervangen worden door rode poon
Write a comment

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 
Pittige aubergine

Ingrediënten:
450 g aubergine, gewassen
2 theel zout
3 eetl olie
3 teentjes knoflook, geperst
3 cm gemberwortel (jahe/djahé), fijngehakt
2 sjalotten, in halve ringen gesneden
1 lombok (Spaanse peper), fijngesneden
2 eetl donkere sojasaus
1 eetl hoisinsaus
1/2 theel chilisaus
1 eetl gula jawa of bruine basterdsuiker
1 eetl wijnazijn
1 theel Szenchuanpeper
300 ml groentebouillon

Bereiding:
Snijd een grote aubergine in blokjes. Leg daarna de aubergine in een vergiet en strooi er zout over. Laat de aubergine 30 minuten staan, hierdoor verdwijnt de bitterheid van de aubergine.
Spoel de aubergine daarna af onder koud stromend water en dep het droog met keukenpapier.
Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de knoflook, de gember, de sjalotten en de lombok voor 30 seconden. Voeg dan de aubergine toe en bak dit mengsel 1-2 minuten.
Voeg vervolgens de sojasaus, de hoisinsaus, de chilisaus, de gula jawa, de azijn, de peper en de bouillon toe en laat het het mengsel zonder deksel 10 minuten zachtjes stoven, totdat de aubergine gaar is. Laat de saus een beetje indikken.
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 74 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
35645534