1 2 3 4

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

recente reacties

Sophie
Goedenavond!
Dank voor dit recept. Ik heb het net gemaakt en het was heerlijk. Ik vroeg me af wat ...
Nachita Wolff Schoemaker
Mijn moeder (Indo-Chinese vrouw, op Java geboren en getogen, evenals ik) deed geen tomaten bij de Da...
Mevr. J.A. Kalff
Verkoopt u ook melkvis, zo niet waar kan ik het kopen?

@ bijvoorbeeld bij schmidtzeevis maar kan ...
Eufrasia . J.M.van Oijen - de Bruin
U recepten zien er voortreffelijk uit .
Nicole
Na een rondreis door China dit recept gemaakt om nog even in de sfeer te blijven. Het smaakte heerli...

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 
Pittige aubergine

Ingrediënten:
450 g aubergine, gewassen
2 theel zout
3 eetl olie
3 teentjes knoflook, geperst
3 cm gemberwortel (jahe/djahé), fijngehakt
2 sjalotten, in halve ringen gesneden
1 lombok (Spaanse peper), fijngesneden
2 eetl donkere sojasaus
1 eetl hoisinsaus
1/2 theel chilisaus
1 eetl gula jawa of bruine basterdsuiker
1 eetl wijnazijn
1 theel Szenchuanpeper
300 ml groentebouillon

Bereiding:
Snijd een grote aubergine in blokjes. Leg daarna de aubergine in een vergiet en strooi er zout over. Laat de aubergine 30 minuten staan, hierdoor verdwijnt de bitterheid van de aubergine.
Spoel de aubergine daarna af onder koud stromend water en dep het droog met keukenpapier.
Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de knoflook, de gember, de sjalotten en de lombok voor 30 seconden. Voeg dan de aubergine toe en bak dit mengsel 1-2 minuten.
Voeg vervolgens de sojasaus, de hoisinsaus, de chilisaus, de gula jawa, de azijn, de peper en de bouillon toe en laat het het mengsel zonder deksel 10 minuten zachtjes stoven, totdat de aubergine gaar is. Laat de saus een beetje indikken.

who is online

We hebben 68 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
34992767