1 2 3 4

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Hartelijk dank voor het inschrijven in uw site.
Nick 1 months ago
Oh yeah, dit was echt lekker! een paar kleine aanpassingen van mijn kant: pindakaas in plaats van zelf pinda's fijnmalen, aubergines in stukjes gesneden.
Connie 2 months ago
Wij hebben dit gemaakt met kip en tomatenpuree bij gebrek aan een tomaat. Het resultaat was in elk geval heerlijk!
@Sandradeze is echt zonder kokosmelk, eventueel kan je er ook nog wat tonijn bij doen.
Ik wil dit gaan maken, ook omdat papaybladeren erg gezond zijn. Maar ik vind het vreemd dat er geen santen in zit. Is men vergeten dit erbij te schrijven of moet het echt niet? Kan het wel?
@Rongewoon in de oven kan ook hoor, maar een houtskoolvuurtje is lekkerder
Erg lekker recept zeker de moeite waard , ik sjoemel wel een beetje want een houtvuurtje in mijn keuken gaat wat ver
Ziet er lekker uit
erg lekker op deze wijze
E. Tomatala 4 months ago
Het duurt wel erg lang om het recept uiteindelijk te vinden, toch is het wel duidelijk. Dank u wel en succes met uw site
Groetjes E. Tomatala-Pesulima.
Write a comment

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 
Pittige aubergine

Ingrediënten:
450 g aubergine, gewassen
2 theel zout
3 eetl olie
3 teentjes knoflook, geperst
3 cm gemberwortel (jahe/djahé), fijngehakt
2 sjalotten, in halve ringen gesneden
1 lombok (Spaanse peper), fijngesneden
2 eetl donkere sojasaus
1 eetl hoisinsaus
1/2 theel chilisaus
1 eetl gula jawa of bruine basterdsuiker
1 eetl wijnazijn
1 theel Szenchuanpeper
300 ml groentebouillon

Bereiding:
Snijd een grote aubergine in blokjes. Leg daarna de aubergine in een vergiet en strooi er zout over. Laat de aubergine 30 minuten staan, hierdoor verdwijnt de bitterheid van de aubergine.
Spoel de aubergine daarna af onder koud stromend water en dep het droog met keukenpapier.
Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de knoflook, de gember, de sjalotten en de lombok voor 30 seconden. Voeg dan de aubergine toe en bak dit mengsel 1-2 minuten.
Voeg vervolgens de sojasaus, de hoisinsaus, de chilisaus, de gula jawa, de azijn, de peper en de bouillon toe en laat het het mengsel zonder deksel 10 minuten zachtjes stoven, totdat de aubergine gaar is. Laat de saus een beetje indikken.
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 253 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36092535