rundvlees in een kecap-knoflooksaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees (schenkel)
6 teentjes knoflook
1 cm jahe
2 rode lomboks
2 eetl kecap manis
1 eetl oestersaus
1/2 theel zout
1/2 theel peper
1/2 theel plamsuiker
500 ml water
1 eetl olie
Taburan:
garnering:
1-2 theel gebakken knoflook
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in kleine stukjes. Snijd de knoflook fijn en rasp de jahe. Ontpit de lomboks en snijd deze fijn.
Verhit in een pan de olie en fruit de knoflook en de jahe voor 2 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak totdat het van kleur verandert. Dan de kecap, de oestersaus, het zout, de peper en de palmsuiker toevoegen en meng goed. Vervolgens het water toevoegen en kook het zachtjes gaar. Strooi de knoflook erover en serveer.