Pittige roerbak van lotuswortel - 辣炒莲藕
Ingrediënten:
325 gr lotuswortel
5 teentjes knoflook
1 eetl Sichuan chili bean paste
4 rode lomboks
1/8 theel palmsuiker
1 lente-ui
1 eetl olie
water
Bereiding:
Schil de lotuswortel en snijd deze in plakjes. Verhit in een pan water en blancheer de plakjes voor 2 minuten en laat deze daarna uitlekken. Snijd de lomboks in dunne ringen en de lente-ui fijn. Snijd de knoflook in dunne plakjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de knoflook en de chili bean pasta voor 3 minuten. Voeg dan de lotuswortel, de palmsuiker en de lomboks toe en meng goed totdat de lotuswortel gecoat zijn. Dan de lente-ui toevoegen en meng goed. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Ayam Panggang Garhu - pittig gekruide kip
- Maeun gyeranjjim - pittige eieren (banchan)
- Sambal Goreng Ayam Kecap - Gebakken kip in gekruide kecapsaus
- Mie Tiaw Goreng - gebakken rijstmie uit Kalimantan
- Rendang merah - gekruide runderlong en runderlever
- Sate Blotongan Salatiga - sate van lamsvlees uit Salatiga (Java)
- Chow Mei Fun - mihun met kip en groenten
- Ayam Kecap - kip in kruidige kecapsaus
- Xiāng Sū Yā - 香酥鸭 - Sichuan krokante eend
- Binakol na Manok - kippensoep met papaya en spinazie
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...