logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Roerbak van broccoli met garnalen - 西兰花虾仁

Ingrediënten:
150 gr broccoli/bimi
150 gr garnalen, middelgroot
5 baby mais
1/2 theel Shaoxing rijstwijn
1/2 theel maizena
6 teentjes knoflook
1 theel lichte sojasaus
1/8 theel zout
1 eetl olie

Bereiding:
Pel en maak de garnalen schoon. Snijd de broccoli/bimi in roosjes. Hak de knoflook fijn. Snijd de maiskolfjes in stukken.
Marineer de garnalen met de rijstwijn en de maizena voor 5 minuten. Verhit in een pan de olie ebn bak de garnelen totdat deze van kleur veranderen en zet apart. Dan op middelhoog vuur de knoflook toevoegen en bak voor 1 minuut. Voeg dan de broccoli/bimi, de mais en de sojasaus toe en meng goed.
Wanneer de groenten zacht zijn geworden dan de garnalen weer toevoegen samen met het zout en bak nog voor 30 seconden. Serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 138 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44420471