Roerbak van broccoli met garnalen - 西兰花虾仁
Ingrediënten:
150 gr broccoli/bimi
150 gr garnalen, middelgroot
5 baby mais
1/2 theel Shaoxing rijstwijn
1/2 theel maizena
6 teentjes knoflook
1 theel lichte sojasaus
1/8 theel zout
1 eetl olie
Bereiding:
Pel en maak de garnalen schoon. Snijd de broccoli/bimi in roosjes. Hak de knoflook fijn. Snijd de maiskolfjes in stukken.
Marineer de garnalen met de rijstwijn en de maizena voor 5 minuten. Verhit in een pan de olie ebn bak de garnelen totdat deze van kleur veranderen en zet apart. Dan op middelhoog vuur de knoflook toevoegen en bak voor 1 minuut. Voeg dan de broccoli/bimi, de mais en de sojasaus toe en meng goed.
Wanneer de groenten zacht zijn geworden dan de garnalen weer toevoegen samen met het zout en bak nog voor 30 seconden. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Ayam Lembaran - Kip in gekruide santen-saus
- Piendang Kunyit - rundvlees in saus
- Kare Kambing - gestoofd geitenvlees
- Kung Sai - Pikante garnalen
- Kaldu jawa
- Ruong Purg - gevulde vogelnestjes
- Semur Ayam Pedas Manis - zoetige en pittige smoor van kip
- Pecil - Groenten en tahu met pindasaus
- Ambyachi Kadi - mango kip curry
- Opor Ayam Kuning - gestoofde kip in kokosmelksaus
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...