zoeken
Recente reacties

22 hours ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Laatst gelezen
- Bakwan Jagung - gekruide maiskoekjes (beignet)
- Rangginang - Gefrituurde gedroogde rijstkoekjes
- Sambal Bajak
- Babi guling - Geroosterd speenvarken
- Domba Bakar - geroosterde lamskoteletten
- Nasi liwet - rijst is kokosmelk gekookt
- Krupuk Udang - garnalen kroekoep
- Pallu Kacci - Gekruide cassave bladeren
- Ampela Ayam Peteh - kippenmaagjes met petehbonen
- Telor asin - zoute eieren
Roerbak van broccoli met garnalen - 西兰花虾仁


Roerbak van broccoli met garnalen - 西兰花虾仁
Ingrediënten:
150 gr broccoli/bimi
150 gr garnalen, middelgroot
5 baby mais
1/2 theel Shaoxing rijstwijn
1/2 theel maizena
6 teentjes knoflook
1 theel lichte sojasaus
1/8 theel zout
1 eetl olie
Bereiding:
Pel en maak de garnalen schoon. Snijd de broccoli/bimi in roosjes. Hak de knoflook fijn. Snijd de maiskolfjes in stukken.
Marineer de garnalen met de rijstwijn en de maizena voor 5 minuten. Verhit in een pan de olie ebn bak de garnelen totdat deze van kleur veranderen en zet apart. Dan op middelhoog vuur de knoflook toevoegen en bak voor 1 minuut. Voeg dan de broccoli/bimi, de mais en de sojasaus toe en meng goed.
Wanneer de groenten zacht zijn geworden dan de garnalen weer toevoegen samen met het zout en bak nog voor 30 seconden. Serveer.
Ingrediënten:
150 gr broccoli/bimi
150 gr garnalen, middelgroot
5 baby mais
1/2 theel Shaoxing rijstwijn
1/2 theel maizena
6 teentjes knoflook
1 theel lichte sojasaus
1/8 theel zout
1 eetl olie
Bereiding:
Pel en maak de garnalen schoon. Snijd de broccoli/bimi in roosjes. Hak de knoflook fijn. Snijd de maiskolfjes in stukken.
Marineer de garnalen met de rijstwijn en de maizena voor 5 minuten. Verhit in een pan de olie ebn bak de garnelen totdat deze van kleur veranderen en zet apart. Dan op middelhoog vuur de knoflook toevoegen en bak voor 1 minuut. Voeg dan de broccoli/bimi, de mais en de sojasaus toe en meng goed.
Wanneer de groenten zacht zijn geworden dan de garnalen weer toevoegen samen met het zout en bak nog voor 30 seconden. Serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.