Recente reacties

@frankis vijfkruiden poeder, iedereen heeft een eigen versie
bumbu ngohiong staat niet beschreven hier en zoekopdracht op kokkie belanda levert niets op
Pietje Bel 26 days ago
Veel toegepast is het afdekken van de aardappelpuree met een dun laagje paneermeel met daar bovenop wat klontjes boter. De laatste minuten onder de grill zorgen voor een aantrekkelijk krokant korstje.
kokkieblanda 1 months ago Ambyachi Kadi - mango kip curry
@mimija, is de marinade die meegaat met de kip
hallo,
moet de santen tegelijk met kip in de wok voor het aan braden,
Ik gebruikte 3 tomaten en was prima
Write a comment
Cipera
gekruide kip in saus

bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
250 gr gemengede paddenstoelen
100 gr maiskorrels
250 ml dikke kokosmelk (kental)
750 ml dunne kokosmelk (cair)
5 jeruk purut blaadjes
3 serai/sereh/citroengras
2 asam cikala (kecombrang)
1 tomaat
2 lente-uitjes

Haluskan:
bumbu:
10 rode lomboks
5 sjalotjes
5 teentjes knoflook
3 kemiri noten
2 cm jahe
4 cm kunyit
1 theel zout
1 theel palmsuiker
1/2 theel peper

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 10 stukjes, de tomaat in kleine partjes, de lente-ui in stukjes en de paddenstoelen in vieren. Rooster de maiskorrels eerst en wrijf of maal deze daarna fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de dunne kokosmelk samen met de serai, de bumbu, de jeruk purut en de cikala en breng aan de kook. Dan de kip toevoegen en kook deze vrijwel gaar.
Vervolgens de paddenstoelen, de dikke kokosmelk en het maismeel toevoegen en breng al roerend aan de kook. Wanneer de saus is ingedikt dan de tomaat en de lente-ui toevoegen en nog even kort doorroeren. Serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 39 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Artikelen bekeken hits 42577445