banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
Jcm Avatar
Rene 4 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 7 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 9 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Icon Write a comment
Cipera - gekruide kip in saus
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Cipera
gekruide kip in saus

bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
250 gr gemengede paddenstoelen
100 gr maiskorrels
250 ml dikke kokosmelk (kental)
750 ml dunne kokosmelk (cair)
5 jeruk purut blaadjes
3 serai/sereh/citroengras
2 asam cikala (kecombrang)
1 tomaat
2 lente-uitjes

Haluskan:
bumbu:
10 rode lomboks
5 sjalotjes
5 teentjes knoflook
3 kemiri noten
2 cm jahe
4 cm kunyit
1 theel zout
1 theel palmsuiker
1/2 theel peper

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 10 stukjes, de tomaat in kleine partjes, de lente-ui in stukjes en de paddenstoelen in vieren. Rooster de maiskorrels eerst en wrijf of maal deze daarna fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de dunne kokosmelk samen met de serai, de bumbu, de jeruk purut en de cikala en breng aan de kook. Dan de kip toevoegen en kook deze vrijwel gaar.
Vervolgens de paddenstoelen, de dikke kokosmelk en het maismeel toevoegen en breng al roerend aan de kook. Wanneer de saus is ingedikt dan de tomaat en de lente-ui toevoegen en nog even kort doorroeren. Serveer.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 96 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40554939