zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Telur Balado Hijau - eieren in groene pepersaus
- Pepes Ati Ayam - Gestoofde kippenlevertjes in bananenblad
- Ayam paniki - een wat hete kip
- Kari Ayam Kelapa - kip curry met geroosterde kokos
- Gang Massaman Mu - gele varkenscurry
- Sambal Goang - rauwe sambal uit Sunda
- Frikadel Bloemkool - bloemkool koekjes
- Sayur Lodeh 3 - eenvoudige Sajoer lodeh
- Ayam Asap - gekruide gerookte kip
- Sateh ayam 2
Campur Ayam


Campur Ayam
kipgerecht
kipgerecht
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip (1000 gr)
1/2 theel zwarte peper
zout naar smaak
3 eetl olie
4 sjalotten
2 teentje knoflook
3 eetl ketjap manis
1 eetl gerapste gula jawa (palmsuiker)
100 gr champignons
3 rode lomboks
3 cm gember (jahe/djahé)
100 gr rebung (bamboescheuten)
1000 ml water
Cara membuat;
Bereiding:
Snijd de kip in stukken en kook deze zachtjes in het water voor 30 minuten en laat het daarna uitlekken en snijd deze dan in kleine stukjes. Snijd de sjalotten, de knoflook en de lomboks fijn. Snijd de champignons in plakjes en de rebung in dunne reepjes. Rasp de gember fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten, de knoflook en de lomboks voor 3 minuten. Voeg dan de kip, de suiker, de champignons, de peper, de gember, de rebung, het zout en de ketjap toe met 500 ml bouillon en stoof het geheel nog 10 minuten.
ingrediënten:
1 kip (1000 gr)
1/2 theel zwarte peper
zout naar smaak
3 eetl olie
4 sjalotten
2 teentje knoflook
3 eetl ketjap manis
1 eetl gerapste gula jawa (palmsuiker)
100 gr champignons
3 rode lomboks
3 cm gember (jahe/djahé)
100 gr rebung (bamboescheuten)
1000 ml water
Cara membuat;
Bereiding:
Snijd de kip in stukken en kook deze zachtjes in het water voor 30 minuten en laat het daarna uitlekken en snijd deze dan in kleine stukjes. Snijd de sjalotten, de knoflook en de lomboks fijn. Snijd de champignons in plakjes en de rebung in dunne reepjes. Rasp de gember fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten, de knoflook en de lomboks voor 3 minuten. Voeg dan de kip, de suiker, de champignons, de peper, de gember, de rebung, het zout en de ketjap toe met 500 ml bouillon en stoof het geheel nog 10 minuten.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.