kipgerecht
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip (1000 gr)
1/2 theel zwarte peper
zout naar smaak
3 eetl olie
4 sjalotten
2 teentje knoflook
3 eetl ketjap manis
1 eetl gerapste gula jawa (palmsuiker)
100 gr champignons
3 rode lomboks
3 cm gember (jahe/djahé)
100 gr rebung (bamboescheuten)
1000 ml water
Cara membuat;
Bereiding:
Snijd de kip in stukken en kook deze zachtjes in het water voor 30 minuten en laat het daarna uitlekken en snijd deze dan in kleine stukjes. Snijd de sjalotten, de knoflook en de lomboks fijn. Snijd de champignons in plakjes en de rebung in dunne reepjes. Rasp de gember fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten, de knoflook en de lomboks voor 3 minuten. Voeg dan de kip, de suiker, de champignons, de peper, de gember, de rebung, het zout en de ketjap toe met 500 ml bouillon en stoof het geheel nog 10 minuten.
ingrediënten:
1 kip (1000 gr)
1/2 theel zwarte peper
zout naar smaak
3 eetl olie
4 sjalotten
2 teentje knoflook
3 eetl ketjap manis
1 eetl gerapste gula jawa (palmsuiker)
100 gr champignons
3 rode lomboks
3 cm gember (jahe/djahé)
100 gr rebung (bamboescheuten)
1000 ml water
Cara membuat;
Bereiding:
Snijd de kip in stukken en kook deze zachtjes in het water voor 30 minuten en laat het daarna uitlekken en snijd deze dan in kleine stukjes. Snijd de sjalotten, de knoflook en de lomboks fijn. Snijd de champignons in plakjes en de rebung in dunne reepjes. Rasp de gember fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten, de knoflook en de lomboks voor 3 minuten. Voeg dan de kip, de suiker, de champignons, de peper, de gember, de rebung, het zout en de ketjap toe met 500 ml bouillon en stoof het geheel nog 10 minuten.