banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Alweer zo'n heerlijk recept.
@Jack Versteeghis het zeker, deze is de wat pittige versie en in het kookboek (deel 2) staat een mildere maar wel romiger versie. Ook erg lekker!!
Ook dit recept lijkt mij weer heerlijk. Binnenkort maar proberen.
@Jet van SteijnProbeer Udang Peteh! Echt een topper
Petehbonen vind ik zo lekker! Is er een gerecht waar ze de hoofdrol in spelen?
@KokkieBlandaDankjewel,leuk dat ik antwoord heb gekregen van je. Ik ga het morgen maken.
@Jet v Steijnp.s. 500 gr is ongeveer 6-7 stuks
@Jet v Steijnja, maar je kan het ook, wel schoongemaakt, in stukken snijden als je dat wil. Ik heb ook nog een versie waarbij de inktvis gevuld wordt.
Kokkie, goedenavond.
Blijft de inktvis in één stuk?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 25 days ago Rendang Ayam - rendang van kip
@Jaapno, the released oil fries the chicken. No extra frying needed
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Campur Ayam
kipgerecht
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip (1000 gr)
1/2 theel zwarte peper
zout naar smaak
3 eetl olie
4 sjalotten
2 teentje knoflook
3 eetl ketjap manis
1 eetl gerapste gula jawa (palmsuiker)
100 gr champignons
3 rode lomboks
3 cm gember (jahe/djahé)
100 gr rebung (bamboescheuten)
1000 ml water

Cara membuat;
Bereiding:
Snijd de kip in stukken en kook deze zachtjes in het water voor 30 minuten en laat het daarna uitlekken en snijd deze dan in kleine stukjes. Snijd de sjalotten, de knoflook en de lomboks fijn. Snijd de champignons in plakjes en de rebung in dunne reepjes. Rasp de gember fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten, de knoflook en de lomboks voor 3 minuten. Voeg dan de kip, de suiker, de champignons, de peper, de gember, de rebung, het zout en de ketjap toe met 500 ml bouillon en stoof het geheel nog 10 minuten.
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 66 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36329228