logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Cakep siap
Kippenpoten
Bahan-bahan:
Ingredienten:
8 kippenpoten,
6 eetl. olie (olie)
8 salamblaadjes
bananenblad
prikkers

Haluskan:
boemboe:
1 theel. zwarte peper
14 sjalotten
6 teentjes knoflook
4 rode lomboks,
8 rawits
6 cm gember (jahe/djahe)
3,5 cm kencur
4,5 cm kunyit (kurkuma)
2 eetl. gesmolten gula jawa (palmsuiker)
zout naar smaak

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng de boemboe met de olie en smaar hiermee de kip in en laat dit 30 minuten intrekken. Verpak elke kippenpoot met een salamblad in een stuk bananenblad en zet de uiteinden vast met de prikker. Stoom de kip vervolgens in 30-40 minuten gaar.

Add comment

Submit

who is online

We have 180 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44392029