Kippenpoten
Bahan-bahan:
Ingredienten:
8 kippenpoten,
6 eetl. olie (olie)
8 salamblaadjes
bananenblad
prikkers
Haluskan:
boemboe:
1 theel. zwarte peper
14 sjalotten
6 teentjes knoflook
4 rode lomboks,
8 rawits
6 cm gember (jahe/djahe)
3,5 cm kencur
4,5 cm kunyit (kurkuma)
2 eetl. gesmolten gula jawa (palmsuiker)
zout naar smaak
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng de boemboe met de olie en smaar hiermee de kip in en laat dit 30 minuten intrekken. Verpak elke kippenpoot met een salamblad in een stuk bananenblad en zet de uiteinden vast met de prikker. Stoom de kip vervolgens in 30-40 minuten gaar.
Ingredienten:
8 kippenpoten,
6 eetl. olie (olie)
8 salamblaadjes
bananenblad
prikkers
Haluskan:
boemboe:
1 theel. zwarte peper
14 sjalotten
6 teentjes knoflook
4 rode lomboks,
8 rawits
6 cm gember (jahe/djahe)
3,5 cm kencur
4,5 cm kunyit (kurkuma)
2 eetl. gesmolten gula jawa (palmsuiker)
zout naar smaak
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng de boemboe met de olie en smaar hiermee de kip in en laat dit 30 minuten intrekken. Verpak elke kippenpoot met een salamblad in een stuk bananenblad en zet de uiteinden vast met de prikker. Stoom de kip vervolgens in 30-40 minuten gaar.