logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 3 days ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 3 days ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Sayur Oyong Bersantan
vleugelkomkommer in gekruide kokosmelk

Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr oyong/vleugelkomkommer
200 ml runderbouillon
500 ml dunne kokosmelk (cair)
2 salam blad
2 cm lengkuas/laos
1 wortel
1 bosje bayam/wilde spinazie
50 gr tauge
1 theel zout
1/2 theel palmsuiker

Haluskan:
bumbu:
3 sjalotjes
2 teentjes knoflook
1 cm kencur
1/2 theel ketumbar

Cara membuat:
bereiding:
Schil de oyong en snijd deze in dikke plakken. Snijd de wortel julienne. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de bouillon samen met de kokosmelk, de bumbu, de salam en de laos en breng aan de kook. Voeg dan de oyong, wortel, de bayam, de tauge, het zout en de palmsuiker toe en kook het geheel verder gaar.


Add comment

Submit

who is online

We have 31 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44160400