Sayur Oyong Bersantan
vleugelkomkommer in gekruide kokosmelk
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr oyong/vleugelkomkommer
200 ml runderbouillon
500 ml dunne kokosmelk (cair)
2 salam blad
2 cm lengkuas/laos
1 wortel
1 bosje bayam/wilde spinazie
50 gr tauge
1 theel zout
1/2 theel palmsuiker
Haluskan:
bumbu:
3 sjalotjes
2 teentjes knoflook
1 cm kencur
1/2 theel ketumbar
Cara membuat:
bereiding:
Schil de oyong en snijd deze in dikke plakken. Snijd de wortel julienne. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de bouillon samen met de kokosmelk, de bumbu, de salam en de laos en breng aan de kook. Voeg dan de oyong, wortel, de bayam, de tauge, het zout en de palmsuiker toe en kook het geheel verder gaar.
Zoeken
Laatst gelezen
- Asam Padeh Daging - pittig gestoofd rundvlees
- Gevulde paprika's
- Dau hu kho nuoc dua -Tahu/Tofu met groenten in kokossaus
- Sambal lombok
- Acer Jahe
- Sayur Lombok Rebung - pittig gestoofde bamboescheuten in romige saus
- Mu Grob Pad Fuk Tong - gebakken varkensvlees met pompoen
- Lap Mu - Gehakt met pepers
- Garnalen met varkensvlees en taugé
- Gaeng Haang Lae - gekruid vlees
Recente Reacties
Cucur
3 days agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
3 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...