logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Sayur Oyong Bumbu Terasi
in kokosmelk gestoofde oyong met spinazie

Bahan-bahan:
ingrediënten:
3 jonge oyong / vleugelkomkommer / luffa
1 bosje bayam / wilde spinazie
4 jeruk purut blaadjes
3 rode lomboks, ontpit
800 ml kokosmelk (van 1 kokosnoot)
500 ml kippenbouillon (zie recept)
1 theel zout

Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 cm kencur
1 cm lengkuas/laos
1 theel terasi/trasi bakar

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de oyong en de lomboks in plakjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de kokosmelk samen met de bumbu de jeruk purut en de lomboks. voeg dan de bouillon en het zout toe en breng aan de kook.
Dan de oyong en de bayam toevoegen en kook het verder gaar. Serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 77 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44176569