Sayur Oyong Bumbu Terasi
in kokosmelk gestoofde oyong met spinazie
Bahan-bahan:
ingrediënten:
3 jonge oyong / vleugelkomkommer / luffa
1 bosje bayam / wilde spinazie
4 jeruk purut blaadjes
3 rode lomboks, ontpit
800 ml kokosmelk (van 1 kokosnoot)
500 ml kippenbouillon (zie recept)
1 theel zout
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 cm kencur
1 cm lengkuas/laos
1 theel terasi/trasi bakar
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de oyong en de lomboks in plakjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de kokosmelk samen met de bumbu de jeruk purut en de lomboks. voeg dan de bouillon en het zout toe en breng aan de kook.
Dan de oyong en de bayam toevoegen en kook het verder gaar. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Gule Ikan - Gestoofde vis in een saus
- Daging Kerbouw Rebus - Gekookt karbouwvlees
- Kai Phat Khing - kip met gember en paddenstoelen
- Tumis Tauge Lombok
- Ora-Arih - vlees-groenten omelet
- Tongkol Suwir Manado - gekruide tonijn uit Manado
- Randang - rendang uit Minahasa
- Miang Kai - kipfilet op slablaadjes
- Ngatta - Groenten gekruid met geraspte kokos
- Kembang Kol Goreng - gefrituurde bloemkoolroosjes
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...