Sayur Oyong Katuk
gestoofde komkommer met wortel in saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
2 bosjes katuk/sayur manis (sauropus androgynus)
1 vleugerkomkommer (oyong)
1 wortel
1200 ml water
3 teentjes knoflook
2 sjalotjes
1 temu kunci
2 rode lomboks
2 theel zout
2 theel palmsuiker
Taburan:
garnering:
1 eetl bawang goreng
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de komkommer in stukjes en de wortel in plakjes. Snijd de sjalotjes en de knoflook in dunne plakjes. Snijd de lomboks in dunne ringen.
Verhit in een pan het water en voeg de sjalotjes, de knoflook, de temu kunci, de lomboks, het zout en de palmsuiker toe en breng aan de kook. Dan de komkommer en de wortel toevoegen en kook deze vrijwel gaar. Dan de katuk toevoegen en kook het geheel verder gaar. Strooi de bawang goreng erover en serveer
Zoeken
Laatst gelezen
- Balado Daging - drooggebakken gekruid rundvlees
- Chinese Zes kruiden Varkensvlees Soep
- Bestik Lulur - rundvlees in zoete kecap saus
- Sateh ayam betawi - saté van kipgehakt
- Gule Korma - Gestoofd geitenvlees
- Sate daging manis ketumbar - sate van rundvlees met ketumbar
- Tom Chin Goong - soep met garnalenballen
- Base Manis 2 - zoete boemboe 2
- Asem Kemamah Atjeh - sambal stokvis
- Jamur Goreng Minyak Wijen - gefrituurde paddenstoelen met sesam
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...