logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Sayur Oyong Katuk
gestoofde komkommer met wortel in saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
2 bosjes katuk/sayur manis (sauropus androgynus)
1 vleugerkomkommer (oyong)
1 wortel
1200 ml water
3 teentjes knoflook
2 sjalotjes
1 temu kunci
2 rode lomboks
2 theel zout
2 theel palmsuiker

Taburan:
garnering:
1 eetl bawang goreng

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de komkommer in stukjes en de wortel in plakjes. Snijd de sjalotjes en de knoflook in dunne plakjes. Snijd de lomboks in dunne ringen.
Verhit in een pan het water en voeg de sjalotjes, de knoflook, de temu kunci, de lomboks, het zout en de palmsuiker toe en breng aan de kook. Dan de komkommer en de wortel toevoegen en kook deze vrijwel gaar. Dan de katuk toevoegen en kook het geheel verder gaar. Strooi de bawang goreng erover en serveer

Add comment

Submit

who is online

We have 218 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44420529