gestoofde komkommer met wortel in saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
2 bosjes katuk/sayur manis (sauropus androgynus)
1 vleugerkomkommer (oyong)
1 wortel
1200 ml water
3 teentjes knoflook
2 sjalotjes
1 temu kunci
2 rode lomboks
2 theel zout
2 theel palmsuiker
Taburan:
garnering:
1 eetl bawang goreng
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de komkommer in stukjes en de wortel in plakjes. Snijd de sjalotjes en de knoflook in dunne plakjes. Snijd de lomboks in dunne ringen.
Verhit in een pan het water en voeg de sjalotjes, de knoflook, de temu kunci, de lomboks, het zout en de palmsuiker toe en breng aan de kook. Dan de komkommer en de wortel toevoegen en kook deze vrijwel gaar. Dan de katuk toevoegen en kook het geheel verder gaar. Strooi de bawang goreng erover en serveer