Sajoer van melinjo
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr melinjo
150 gr melinjo blad
150 gr gezouten vis
1 zure stervrucht
3 eetl. olie
250 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak
1/2 limoen (sap)
Haluskan:
boemboe:
6 sjalotjes
2 rode lomboks
1 tomaat
1/2 theel. trasi bakar
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de vis in stukjes en de stervrucht in dunne plakjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 2 minuten. Dan de vis, de stervrucht, de melinjo en het melinjoblad toevoegen en het geheel nog 3 minuten bakken. Dan het zout en de kokosmelk toevoegen en het geheel nog 15 minuten laten sudderen. Roer de limoensap erdoor voor het serveren.
ingrediënten:
250 gr melinjo
150 gr melinjo blad
150 gr gezouten vis
1 zure stervrucht
3 eetl. olie
250 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak
1/2 limoen (sap)
Haluskan:
boemboe:
6 sjalotjes
2 rode lomboks
1 tomaat
1/2 theel. trasi bakar
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de vis in stukjes en de stervrucht in dunne plakjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 2 minuten. Dan de vis, de stervrucht, de melinjo en het melinjoblad toevoegen en het geheel nog 3 minuten bakken. Dan het zout en de kokosmelk toevoegen en het geheel nog 15 minuten laten sudderen. Roer de limoensap erdoor voor het serveren.