logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Sayur Ganemu
Sajoer van melinjo
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr melinjo
150 gr melinjo blad
150 gr gezouten vis
1 zure stervrucht
3 eetl. olie
250 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak
1/2 limoen (sap)

Haluskan:
boemboe:
6 sjalotjes
2 rode lomboks
1 tomaat
1/2 theel. trasi bakar
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de vis in stukjes en de stervrucht in dunne plakjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 2 minuten. Dan de vis, de stervrucht, de melinjo en het melinjoblad toevoegen en het geheel nog 3 minuten bakken. Dan het zout en de kokosmelk toevoegen en het geheel nog 15 minuten laten sudderen. Roer de limoensap erdoor voor het serveren.

Add comment

Submit

who is online

We have 106 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44175871