Sajoer van spinazie en vleugelkomkommer
Bahan-bahan:
ingrediënten:
5 vleugelkomkommers
250 gr spinazie (bayam)
200 ml water
1 salam blad
1 jeruk purut blad
100 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak
Haluskan;
boemboe:
6 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 cm kencur
4 cm laos
1 theel, trasi bakar
2 eetl. rijstemeel
Cara membuat:
Bereiding:
Schil de komkommers en snijd deze in plakjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan het water en meng hierin de boemboe. Dan de komkommer, het salamblad, de jeruk purutblad en de spinazie toevoegen en stoof dit voor 4 minuten. Dan het zout en de kokosmelk toevoegen en het geheel nog 2 minuten verder laten stoven.
ingrediënten:
5 vleugelkomkommers
250 gr spinazie (bayam)
200 ml water
1 salam blad
1 jeruk purut blad
100 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak
Haluskan;
boemboe:
6 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 cm kencur
4 cm laos
1 theel, trasi bakar
2 eetl. rijstemeel
Cara membuat:
Bereiding:
Schil de komkommers en snijd deze in plakjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan het water en meng hierin de boemboe. Dan de komkommer, het salamblad, de jeruk purutblad en de spinazie toevoegen en stoof dit voor 4 minuten. Dan het zout en de kokosmelk toevoegen en het geheel nog 2 minuten verder laten stoven.