zoeken
Recente reacties

19 hours ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?
reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes

1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

2 months ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

4 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

5 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Laatst gelezen
- Koa Mu Ap Gapi Mor Din - pittige rijst met varkensvlees
- frikadel special
- Plamuk Pad Namprik Pao - Inktvis in chili olie
- Kaber Kebertu - gevulde omelet
- Spekkoek - Indische in laagjes gebakken cake
- Gulai Telur Padang - eieren gestoofd in pittige kokosmelk saus
- Cian Ma Noedels - noodels
- Kandunu Patunu - Sambal aubergine
- Tom Kha Proong - gekruide kippesoep
- Randang - rendang uit Minahasa
Miyeok Muchim - zeewier salade


Miyeok Muchim
zeewier salade
Ingrediënten:
30 gr gedroogde miyeok/wakame zeewier
1/2 kleine komkommer
6 radijsjes
1 theel sesamzaad
water
ingrediënten dressing:
4 eetl azijn
1 eetl suiker
3 teentjes knoflook
1/2 theel zout
1 theel kecap
Bereiding:
Week de miyeok voor 30 minuten in water en spoel dit daarna goed af en kneed het vocht uit de zeewier. Verhit in een wat voldoende water en blancheer de zeewier voor 1 minuut. Giet af en spoel af met koud water. Laat uitlekken en kneed het vocht eruit. Snijd de zeewier daarna in stukjes.
Snijd de komkommer en radijsjes in dunne plakjes en hak de knoflook fijn. Meng de ingrediënten voor de dressing goed door elkaar en roer totdat de suiker is opgelost. Voeg dan de zeewier, de komkommer, de radijs en de sesamzaad toe aan de dressing en meng alles goed.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.