Miyeok Muchim
zeewier salade
Ingrediënten:
30 gr gedroogde miyeok/wakame zeewier
1/2 kleine komkommer
6 radijsjes
1 theel sesamzaad
water
ingrediënten dressing:
4 eetl azijn
1 eetl suiker
3 teentjes knoflook
1/2 theel zout
1 theel kecap
Bereiding:
Week de miyeok voor 30 minuten in water en spoel dit daarna goed af en kneed het vocht uit de zeewier. Verhit in een wat voldoende water en blancheer de zeewier voor 1 minuut. Giet af en spoel af met koud water. Laat uitlekken en kneed het vocht eruit. Snijd de zeewier daarna in stukjes.
Snijd de komkommer en radijsjes in dunne plakjes en hak de knoflook fijn. Meng de ingrediënten voor de dressing goed door elkaar en roer totdat de suiker is opgelost. Voeg dan de zeewier, de komkommer, de radijs en de sesamzaad toe aan de dressing en meng alles goed.