gestoofd varkensvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr varkenslappen*
3 rode lomboks
1 theel zout
150 ml water
2 sjalotten
2 tomaten
1 bosje selderij
4 eetl olie
Haluskan:
boemboe:
1 serehstengel
1 cm laos
3 teentjes knoflook
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de lomboks in reepjes, de sjalotten, de tomaten en de selderij fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin het vlees met de lomboks voor 8 minuten. Voeg dan de boemboe, de sjalotten, het zout en de selderij toe en bak dit nog voor 3 minuten. Voeg dan de tomaten en het water toe en stoof het gerecht dan nog voor 15 minuten totdat het vlees gaar is.
* kan ook vervangen worden door krabbetjes
ingrediënten:
500 gr varkenslappen*
3 rode lomboks
1 theel zout
150 ml water
2 sjalotten
2 tomaten
1 bosje selderij
4 eetl olie
Haluskan:
boemboe:
1 serehstengel
1 cm laos
3 teentjes knoflook
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de lomboks in reepjes, de sjalotten, de tomaten en de selderij fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin het vlees met de lomboks voor 8 minuten. Voeg dan de boemboe, de sjalotten, het zout en de selderij toe en bak dit nog voor 3 minuten. Voeg dan de tomaten en het water toe en stoof het gerecht dan nog voor 15 minuten totdat het vlees gaar is.
* kan ook vervangen worden door krabbetjes