Tinaransay
menadonees varkenvlees met gember
Bahan-bahan:
ingrediënten:
700 gr varkensvlees
6 cm gember
4 rode lomboks
3 sjalotten
5 jeruk purut blaadjes
2 kunyit blad
3 serehstengels, gekneusd
1/2 theel zout
2 eetl olie
4 eetl water
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes. Ontpit de lomboks. Wrijf of maal de gember, de lomboks en de sjalotten fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan het vlees, de sereh, het kunyitblad, de jerut purut en het zout toe en bak dit voor 3 minuten.Dan het water toevoegen en het geheel afgesloten 5 minuten zachtjes laten sudderen totdat het vlees gaar is.
Zoeken
Laatst gelezen
- Daging Brambang - vlees met uien
- Telor belado - eieren in pittige tomatensaus
- Cuk Manis - gestoofd gekruid rundvlees met aardappelen
- Tahu Taoco - tahoe gerecht
- Brongkos - Gestoofd rundvlees
- Sayur gili - sayur van pompoen en spinazie gestoofd in kokosmelk
- Mie Aceh Sabang - kruidige bami uit Sabang (Atjeh)
- Cumi Bakar Bumbu Lengkuas - gebakken of geroosterde gekruide inktvis
- Bola Daging Masak Cabai - gehaktballetjes met pepersaus
- Bola Daging Cabai Lada Hitam - pittige gehaktballetjes met zwarte peper
Recente Reacties
Cucur
3 days agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
3 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...