banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 9 months ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 10 months ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Ik ga het proberen, ben niet zo'n fan van deze groente, maar had er nooit zo'n lekker recept van. Alleen van mijn broer.
Jcm Avatar
Bernard 11 months ago Opor Daging - gestoofd rundvlees
Erg smakelijk, al heb ik wel wat rawits erin verwerkt en de kentjoer weggelaten.
Jcm Avatar
Jet van Steijn 11 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Icon Write a comment
Pendap - vis in kruidige saus uit Kalimantan
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Pendap
vis in kruidige saus uit Kalimantan

Bahan-bahan:
ingrediënten:
5 makrelen
3 lenteui
1 stengel bleekselderij
2 cm laos
1 sereh stengel
3 asem kandis
5 mangkukan bladeren (Polyscias scutellaria)
100 gr geraspte kokos
350 ml kokosmelk
2 eetl olie
5 bananenblad
 
Haluskan:
bumbu:
11 sjalotjes
5 teentjes knoflook
6 kemiri noten
6 rode lomboks
4 rode rawits
2 vm jahe
2 cm kunyit
4 theel zout
1/2 theel peper
2 theel palmsuiker
 
Cara membuat:
bereiding:
Kneed de mangkukan met 1/2 theel zout, daarna afspoelen en uitlekken. Hak de bladeren grof. Snijd de lenteui uit in stukjes en hak de bleekselderij in stukjes. Rooster de kokos droog in een koekenpan. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Neem de helft van de bumbu en smeer hier de makrelen mee in. Wikkel deze in bananenblad en stoom de vis zachtjes in 60 minuten gaar.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 3 minuten. Voeg dan de laos, de sereh, de asem kandis en de mangkukan toe en bak totdat het zacht is geworden. Voeg dan de kokos en de kokosmelk toe en laat de saus indikken. Schep dan de lenteui en de selderij toe en meng alles goed. Giet de saus over de vis en serveer.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 215 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
38072500