banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 4 days ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
Jcm Avatar
Rene 5 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 7 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Icon Write a comment
Pendap - vis in kruidige saus uit Kalimantan
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Pendap
vis in kruidige saus uit Kalimantan

Bahan-bahan:
ingrediënten:
5 makrelen
3 lenteui
1 stengel bleekselderij
2 cm laos
1 sereh stengel
3 asem kandis
5 mangkukan bladeren (Polyscias scutellaria)
100 gr geraspte kokos
350 ml kokosmelk
2 eetl olie
5 bananenblad
 
Haluskan:
bumbu:
11 sjalotjes
5 teentjes knoflook
6 kemiri noten
6 rode lomboks
4 rode rawits
2 vm jahe
2 cm kunyit
4 theel zout
1/2 theel peper
2 theel palmsuiker
 
Cara membuat:
bereiding:
Kneed de mangkukan met 1/2 theel zout, daarna afspoelen en uitlekken. Hak de bladeren grof. Snijd de lenteui uit in stukjes en hak de bleekselderij in stukjes. Rooster de kokos droog in een koekenpan. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Neem de helft van de bumbu en smeer hier de makrelen mee in. Wikkel deze in bananenblad en stoom de vis zachtjes in 60 minuten gaar.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 3 minuten. Voeg dan de laos, de sereh, de asem kandis en de mangkukan toe en bak totdat het zacht is geworden. Voeg dan de kokos en de kokosmelk toe en laat de saus indikken. Schep dan de lenteui en de selderij toe en meng alles goed. Giet de saus over de vis en serveer.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 100 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40580431