sperzieboontjes met aardappel gestoofd in kokosmelk
Bahan-bahan:
ingrediënten:
100 gr sperzieboontjes
100 gr wortel
100 gr aardappel
2 salam blad
2 cm lengkuas/laos
500 ml kokosmelk (van 1/2 kokosnoot)
100 ml kippenbouillon (zie recept)
1/2 theel zout
1/2 theel peper
1/2 theel palmsuiker
3 rode rawits
olie
Haluskan:
bumbu:
2 sjalotjes
2 rode lomboks
2 cm kunyit
1 cm jahe
3 kemiri noten, geroosterd
1 theel ebi, geroosterd
Cara membuat:
bereiding;
Snijd de boontjes in stukken. snijd de wortel julienne. Snijd de aardappel in blokjes van 2cm. Snijd de rawits in dunne reepjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan de olie en bak de aardappelen goudbruin en zet apart.
Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de bumbu samen met de salam en de laos voor 4 minuten. Voeg dan de boontjes, de wortel en de aardappel toe en meng goed. Dan de kokosmelk toevoegen en breng aan de kook.
Voeg de bouillon, de peper, het zout en de palmsuiker toe en kook de groenten gaar. Dan de rawits erdoor mengen en breng opnieuw aan de kook. Serveer.