roerbak van sperziebonen met garnalen
Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr sperziebonen
100 gr garnalen
2 rode lomboks
1 theel zout
1/4 theel peper
1/2 eetl palmsuiker
50 ml water
1 eetl asamwater
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
3 sjalotjes
5 teentjes knoflook
5 rode lomboks
2 rode rawits
1/2 theel trasi
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de boontjes in stukken en maak de garnalen schoon. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de lomboks in schuine ringen.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de lomboks voor 4 minuten. Voeg dan de garnalen toe en bak deze totdat ze van kleur veranderen. Dan de boontjes toevoegen en bak deze zacht. Dan het zout, de peper en de palmsuiker toevoegen en meng goed. Vervolgens het water en het asamwater toevoegen en kook het geheel verder gaar.