mussaman currypasta
Ingrediënten:
3 sjalotten
7 teentjes knoflook
2 cm laos
1 serehstengel
2 kruidnagels
1 eetl korianderzaad (ketumbar)
1 theel komijnzaad (jinten)
5 zwarte peperkorrels
4 gedroogde chilipepers
1 theel zout
1 theel garnalenpasta (trassi)
Bereiding:
Week de chilipepers eerst voor 15 minuten in warm water. Snijd of hak de sjalotten, de knoflook, de laos en de sereh fijn. Verhit een wok/wadjan en rooster de sjalotten, de knoflook, de sereh, de laos, de komijn en de koriander voor 5 minuten. Wrijf of maal dit alles eerst en daarna met de overige ingrediënten fijn tot een pasta.
Dit recept is goed voor ongeveer 125 ml currypasta.
3 sjalotten
7 teentjes knoflook
2 cm laos
1 serehstengel
2 kruidnagels
1 eetl korianderzaad (ketumbar)
1 theel komijnzaad (jinten)
5 zwarte peperkorrels
4 gedroogde chilipepers
1 theel zout
1 theel garnalenpasta (trassi)
Bereiding:
Week de chilipepers eerst voor 15 minuten in warm water. Snijd of hak de sjalotten, de knoflook, de laos en de sereh fijn. Verhit een wok/wadjan en rooster de sjalotten, de knoflook, de sereh, de laos, de komijn en de koriander voor 5 minuten. Wrijf of maal dit alles eerst en daarna met de overige ingrediënten fijn tot een pasta.
Dit recept is goed voor ongeveer 125 ml currypasta.