Panang Nua
droge curry van rundvlees
Ingrediënten:
450 gr rundvlees
240 ml kokosmelk
2 eetl vissaus
4 jeruk purut / kaffir lime blaadjes
2 eetl palmsuiker
1 eetl rode curry pasta (zie recept)
Bereiding:
Snijd het vlees in dunne plakjes. Snijd de jeruk purut ragfijn.
Verhit in een pan de helft van de kokosmelk samen met de curry pasta en roer totdat de olie vrijkomt.
Voeg dan het vlees toe en meng goed. Vervolgens de vissaus, de palmsuiker en de rest van de kokosmelk toevoegen en kook het vlees op laag vuur gaar en totdat de saus is ingedikt.
Strooi de jeruk purut erover en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Tumis Ayam dan Kacang Mede - roerbak van kip met chashew noten
- Ayam Bawang
- Tahu terik
- Dadar boemboe - pittige omelet
- Dadar Ayam Hati - Omelet met Kippenlevertjes
- Palu mara
- Kari Deli - rundvlees met aardappelen in een kruidige saus
- Balado Telur Cabai Hijau - eieren in groene peper saus
- Semur Ayam Pedas Manis - zoetige en pittige smoor van kip
- Uilulia - gebakken vis met rode saus uit Gorontalo
Recente Reacties
Cucur
3 days agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
3 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...