lamsvleessoep
Bahan-bahan:
ingrediënten:
2000 ml water
500 gr. lamsvlees,
1 serehstengel, gekneusd
2 salamblad,
versgemalen peper,
1 theel zout
100 gr. taugé,
200 gr. gare lontong,
1 1/2 eetl olie,
4 eetl selderij, fijngesneden
Haluskan:
boemboe:
5 sjalotten
3 tenen knoflook,
3 cm laos
4 cm gember (jahe/djahé)
3 cm kunyit (kurkuma)
Cara Membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in blokjes en kook dit zachtjes met het water voor 2 uur. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe samen met de sereh voor 3 minuten. voeg dit daarna met de salam en het zout en peper bij de bouillon. Laat dit nog 10 minuten zachtjes stoven. Blancheer de taugé kort en snijd de lontong in blokjes.
Verdeel de taugé, de lontong en de selderij over de soepkommen/borden en schep de soep erover.
ingrediënten:
2000 ml water
500 gr. lamsvlees,
1 serehstengel, gekneusd
2 salamblad,
versgemalen peper,
1 theel zout
100 gr. taugé,
200 gr. gare lontong,
1 1/2 eetl olie,
4 eetl selderij, fijngesneden
Haluskan:
boemboe:
5 sjalotten
3 tenen knoflook,
3 cm laos
4 cm gember (jahe/djahé)
3 cm kunyit (kurkuma)
Cara Membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in blokjes en kook dit zachtjes met het water voor 2 uur. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe samen met de sereh voor 3 minuten. voeg dit daarna met de salam en het zout en peper bij de bouillon. Laat dit nog 10 minuten zachtjes stoven. Blancheer de taugé kort en snijd de lontong in blokjes.
Verdeel de taugé, de lontong en de selderij over de soepkommen/borden en schep de soep erover.