Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Soto Kambing - lamsvleessoep

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Soto Kambing
lamsvleessoep
Bahan-bahan:
ingrediënten:
2000 ml water
500 gr. lamsvlees,
1 serehstengel, gekneusd
2 salamblad,
versgemalen peper,
1 theel zout
100 gr. taugé,
200 gr. gare lontong,
1 1/2 eetl olie,
4 eetl selderij, fijngesneden

Haluskan:
boemboe:
5 sjalotten
3 tenen knoflook,
3 cm laos
4 cm gember (jahe/djahé)
3 cm kunyit (kurkuma)

Cara Membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in blokjes en kook dit zachtjes met het water voor 2 uur. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe samen met de sereh voor 3 minuten. voeg dit daarna met de salam en het zout en peper bij de bouillon. Laat dit nog 10 minuten zachtjes stoven. Blancheer de taugé kort en snijd de lontong in blokjes.
Verdeel de taugé, de lontong en de selderij over de soepkommen/borden en schep de soep erover.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 61 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41024526