atjar van kemiri en komkommer
Bahan-bahan:
ingrediënten:
2 komkommers
2 eetl olie
3 teentjes knoflook
2 cm gember (jahe/djahé)
1 cm laos
1/2 serehstengel
7 kemirinoten
2 sjalotten
4 cm kunyit (kurkuma)
1 jeruk purut blad
200 ml azijn
2 rode lomboks
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de sjalotten fijn. Rasp de gember en hak de laos, de sereh en de knoflook fijn. Wrijf of maal de kunyit en de kemiri fijn tot een pasta. Sijd de lombok in dunne reepjes en snijd de komkommers in wat dikke reepjes van 5 cm lang. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten, de knoflook, de laos, de sereh, de kunyit voor 2 minuten en voeg dan de overige ingrediënten toe behalve de komkommer en laat dit 3 minuten sudderen. Vervolgens de komkommers toevoegen en laat dit tenminste een paar uur intrekken.
ingrediënten:
2 komkommers
2 eetl olie
3 teentjes knoflook
2 cm gember (jahe/djahé)
1 cm laos
1/2 serehstengel
7 kemirinoten
2 sjalotten
4 cm kunyit (kurkuma)
1 jeruk purut blad
200 ml azijn
2 rode lomboks
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de sjalotten fijn. Rasp de gember en hak de laos, de sereh en de knoflook fijn. Wrijf of maal de kunyit en de kemiri fijn tot een pasta. Sijd de lombok in dunne reepjes en snijd de komkommers in wat dikke reepjes van 5 cm lang. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten, de knoflook, de laos, de sereh, de kunyit voor 2 minuten en voeg dan de overige ingrediënten toe behalve de komkommer en laat dit 3 minuten sudderen. Vervolgens de komkommers toevoegen en laat dit tenminste een paar uur intrekken.