Recente reacties

Ik gebruikte 3 tomaten en was prima
Ik mis de tomaten in de ingrediëntenlijst ....
Hoeveel moeten er in?
Oeps, niet eerder opgemerkt: 3 stuks en heb het aangepast, bedankt!!
Ilona Van den akker 1 months ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?

reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
Ron 3 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Write a comment
Acar Kemiri - atjar van kemiri en komkommer

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Acar Kemiri
atjar van kemiri en komkommer
Bahan-bahan:
ingrediënten:
2 komkommers
2 eetl olie
3 teentjes knoflook
2 cm gember (jahe/djahé)
1 cm laos
1/2 serehstengel
7 kemirinoten
2 sjalotten
4 cm kunyit (kurkuma)
1 jeruk purut blad
200 ml azijn
2 rode lomboks

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de sjalotten fijn. Rasp de gember en hak de laos, de sereh en de knoflook fijn. Wrijf of maal de kunyit en de kemiri fijn tot een pasta. Sijd de lombok in dunne reepjes en snijd de komkommers in wat dikke reepjes van 5 cm lang. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten, de knoflook, de laos, de sereh, de kunyit voor 2 minuten en voeg dan de overige ingrediënten toe behalve de komkommer en laat dit 3 minuten sudderen. Vervolgens de komkommers toevoegen en laat dit tenminste een paar uur intrekken.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 101 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42431336