Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Acar Kemiri - atjar van kemiri en komkommer

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Acar Kemiri
atjar van kemiri en komkommer
Bahan-bahan:
ingrediënten:
2 komkommers
2 eetl olie
3 teentjes knoflook
2 cm gember (jahe/djahé)
1 cm laos
1/2 serehstengel
7 kemirinoten
2 sjalotten
4 cm kunyit (kurkuma)
1 jeruk purut blad
200 ml azijn
2 rode lomboks

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de sjalotten fijn. Rasp de gember en hak de laos, de sereh en de knoflook fijn. Wrijf of maal de kunyit en de kemiri fijn tot een pasta. Sijd de lombok in dunne reepjes en snijd de komkommers in wat dikke reepjes van 5 cm lang. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten, de knoflook, de laos, de sereh, de kunyit voor 2 minuten en voeg dan de overige ingrediënten toe behalve de komkommer en laat dit 3 minuten sudderen. Vervolgens de komkommers toevoegen en laat dit tenminste een paar uur intrekken.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 697 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41906413