banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 5 days ago Rendang Ayam - rendang van kip
@Jaapno, the released oil fries the chicken. No extra frying needed
I thought you had to fry the meat after the liquid has evaporated and the oil left.
Jaap
Jcm Avatar
Peter PvW 21 days ago Nasi Betawi
Ik vind geen recept voor het maken van seroendeng
Jcm Avatar
Carla 1 months ago Frikadel Jagung - maiskoekjes
Gebakken in Kokosolie en een piepklein beetje trassi erin gedaan. Echt super lekker... ( wel snel op... ?)
Hartelijk dank voor het inschrijven in uw site.
Jcm Avatar
Nick 3 months ago
Oh yeah, dit was echt lekker! een paar kleine aanpassingen van mijn kant: pindakaas in plaats van zelf pinda's fijnmalen, aubergines in stukjes gesneden.
Jcm Avatar
Connie 3 months ago
Wij hebben dit gemaakt met kip en tomatenpuree bij gebrek aan een tomaat. Het resultaat was in elk geval heerlijk!
@Sandradeze is echt zonder kokosmelk, eventueel kan je er ook nog wat tonijn bij doen.
Ik wil dit gaan maken, ook omdat papaybladeren erg gezond zijn. Maar ik vind het vreemd dat er geen santen in zit. Is men vergeten dit erbij te schrijven of moet het echt niet? Kan het wel?
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Acar Kemiri
atjar van kemiri en komkommer
Bahan-bahan:
ingrediënten:
2 komkommers
2 eetl olie
3 teentjes knoflook
2 cm gember (jahe/djahé)
1 cm laos
1/2 serehstengel
7 kemirinoten
2 sjalotten
4 cm kunyit (kurkuma)
1 jeruk purut blad
200 ml azijn
2 rode lomboks

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de sjalotten fijn. Rasp de gember en hak de laos, de sereh en de knoflook fijn. Wrijf of maal de kunyit en de kemiri fijn tot een pasta. Sijd de lombok in dunne reepjes en snijd de komkommers in wat dikke reepjes van 5 cm lang. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten, de knoflook, de laos, de sereh, de kunyit voor 2 minuten en voeg dan de overige ingrediënten toe behalve de komkommer en laat dit 3 minuten sudderen. Vervolgens de komkommers toevoegen en laat dit tenminste een paar uur intrekken.
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 66 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36251413