pittig gekruid varkensvlees met cassaveblad
Bahan-bahan:
ingrediënten:
800 gr doorregen varkenvlees
200 gr cassaveblad
150 ml varkensbloed
100 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak
bananenblad of een bamboestok
Haluskan;
boemboe:
2 theel, ketumbar
6 sjalotten
6 teentjes knoflook
6 rode lomboks
12 rawits
11 cm gember (jahe/djahé)
4 cm laos
3 tomaten
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een grove pasta. Snijd het vlees in stukjes en het cassaveblad in dunne reepjes. Meng alle ingrediënten door elkaar en verpak dit in porties in bananenblad als pakketjes of stop dit in een bamboestok. Rooster de pakketjes in 45 minuten boven een houtskoolvuurtje langszaam gaar of in 5 kwartier boven een vuur als je de bamboe gebruikt.
ingrediënten:
800 gr doorregen varkenvlees
200 gr cassaveblad
150 ml varkensbloed
100 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak
bananenblad of een bamboestok
Haluskan;
boemboe:
2 theel, ketumbar
6 sjalotten
6 teentjes knoflook
6 rode lomboks
12 rawits
11 cm gember (jahe/djahé)
4 cm laos
3 tomaten
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een grove pasta. Snijd het vlees in stukjes en het cassaveblad in dunne reepjes. Meng alle ingrediënten door elkaar en verpak dit in porties in bananenblad als pakketjes of stop dit in een bamboestok. Rooster de pakketjes in 45 minuten boven een houtskoolvuurtje langszaam gaar of in 5 kwartier boven een vuur als je de bamboe gebruikt.