varkenspoten
Bahan-bahan:
ingrediënten:
3 varkenspoten
100 gr in rondjes gesneden worteltjes
150 gr taugé
150 gr geblanceerde sperciebonen
125 ml kecap manis
1 theel ketoembar
1 theel djinten
1 theel trassie
3 in dunne reepjes gesneden sjalotten
1 teentje knoflook, fijngesneden
zout naar smaak
sambal badjak naar smaak
olie
Cara membuat:
bereiding:
Kook eerst de varkenspoten halfgaar, snijd dan de poten dan doormidden en laat deze uitlekken. De bouillon apart houden. In een wok/wadjan de trassie, de knoflook, de sambal badjak en de sjalotten in wat olie fruiten totdat de sjalotten bruin zijn geworden. Vervolgens de in stukken gesneden varkenspoten en de overige kruiden toevoegen.
Dan de ketjap en 1000 ml bouillon toevoegen en laten sudderen totdat het vlees bijna gaar is. Dan de wortelen en de sperziebonen toevoegen Op het laatste de taugé toevoegen.
ingrediënten:
3 varkenspoten
100 gr in rondjes gesneden worteltjes
150 gr taugé
150 gr geblanceerde sperciebonen
125 ml kecap manis
1 theel ketoembar
1 theel djinten
1 theel trassie
3 in dunne reepjes gesneden sjalotten
1 teentje knoflook, fijngesneden
zout naar smaak
sambal badjak naar smaak
olie
Cara membuat:
bereiding:
Kook eerst de varkenspoten halfgaar, snijd dan de poten dan doormidden en laat deze uitlekken. De bouillon apart houden. In een wok/wadjan de trassie, de knoflook, de sambal badjak en de sjalotten in wat olie fruiten totdat de sjalotten bruin zijn geworden. Vervolgens de in stukken gesneden varkenspoten en de overige kruiden toevoegen.
Dan de ketjap en 1000 ml bouillon toevoegen en laten sudderen totdat het vlees bijna gaar is. Dan de wortelen en de sperziebonen toevoegen Op het laatste de taugé toevoegen.