banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 8 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Icon Write a comment
Kaki Babi Kecap - varkenspoten met groenten
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Kaki Babi Kecap
varkenspoten met groenten
Bahan-bahan:
Ingredienten:
1500 ml water
3 varkenspoten
225 gr kouseband
150 gr. tauge
zout naar smaak
4 sjalotten
1 theel trassi bakar
3 teentjes knoflook
3 eetl sambal badjak (zie recept)
1 theel ketumbar
1 theel jinten
6-7 eetl ketjap manis
3 eetl olie

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de kouseband in stukjes en blancheer deze in kokend water. Verhit in een pan het water en voeg het zout en de varkenspoten toe. Kook de varkenspoten in 20 minuten halfgaar en schep deze uit de pan en laat ze uitlekken. Kook de bouillon in totdat er nog 1000ml over is. Snijd de varkenspoten doormidden.
Snijd de sjalotten in dunne plakjes en de knoflook fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten, de knoflook en de sambal voor 3 minuten. Voeg dan de ketumbar, de jinten en het vlees toe gevolgd door de ketjap en de bouillon en laat het geheel zachtjes sudderen totdat het vlees vrijwel gaar is. Voeg dan de kouseband toe en laat dit nog 5 minuten meesudderen. Vervolgens de tauge toevoegen en serveren.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 93 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39518169