Kongnamul Japchae
aardappelmie met tauge
Ingrediënten:
250 gr tauge
150 gr dangmyeon mie (zoete aardappel noodles)
1 theel olie
3 bosuitjes
1/2 rode paprika
500 ml water
ingrediënten saus:
2 eetl kecap
1 eetl palmsuiker
3 teentjes knoflook
1 eetl sesamolie
1/2 theel sesam zaad
1/4 theel peper
Bereiding:
Hak de knoflook fijn en snijd de paprika in dunne reepjes en de bosuitjes in stukken. Verhit in een pan het water en blancheer de tauge voor 2 minuten. Schep de tauge uit de pan en laat uitlekken. Meng alle ingrediënten voor de saus en roer totdat de palmsuiker is opgelost.
Voeg aan het water de olie toe samen met 2 eetl van de saus gevolgd door de mie en kook deze voor 7 minuten totdat het vocht vrijwel is verdwenen. Snijd de mie in stukken en voeg de bosuitjes en de paprika toe en bak deze zacht. Dan de tauge en de rest van de saus toevoegen en meng alles goed. Serveer.