Saeu BokkeumBap 새우볶음밥
gebakken rijst met garnalen
Ingrediënten:
450 gr gekookte rijst
16 grote garnalen
1 ei
1 bosuitje
4 teentjes knoflook
1 eetl oestersaus
2 theel sesamzaad
1/2 theel zout
1/2 theel peper
2 eetl olie
Bereiding:
Hak de garnalen fijn. Snijd het bosuitje fijn en de knoflook in dunne plakjes. Klop het ei op.
Verhit in een pan 1 eetl olie en fruit de knoflook voor 30 seconden. Voeg dan de garnalen toe en bak 1 minuut. Voeg dan de rijst toe met het zout en de oestersaus en bak alles nog 3 minuten. Schuif de rijst naar de kant en voeg 1 eetl olie toe. Dan het ei toevoegen en bak deze rul. Meng alles goed door elkaar en bak nog 2 minuten. Voeg dan het bosuitje en de peper toe en meng alles goed. Strooi de sesamzaadjes erover en serveer.