logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Orek Tempe
gekruide gebakken tempe

Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr tempe
4 teentjes knoflook
5 sjalotjes
1 salam blad
1 cm laos
1 serehstengel
1 groene lombok
1 rode lombok
1 theel kecap manis
1/2 theel zout
1/2 theel palmsuiker
75 ml water
olie
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tempe in lange reepjes. Verhit in een pan de olie en bak deze rondom bruin en zet apart. Snijd de knoflook en de sjalotjes in dunne plakjes en de lomboks in ringen. Rasp de laos en snijd de sereh fijn.
Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de knoflook, de sjalotjes, de salam, de laos en de sereh voor 3 minuten. Voeg de lomboks toe en bak deze 2 minuten. Voeg de kecap, het zout en de palmsuiker toe en meng alles goed. Dan het water toevoegen en breng aan de kook. Vervolgens de tempe toevoegen en kook het geheel zachtjes gaar.
 

Add comment

Submit

who is online

We have 58 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44421737