Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Tengkleng Iga Bakar - gestoofd lamsvlees in een kruidige romige saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Tengkleng Iga Bakar
gestoofd lamsvlees in een kruidige romige saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr lamsrack
4 cm kaneel
2 steranijs
3 pandan blaadjes
1000 ml water
 
Haluskan:
bumbu olesan:
1 teentjes knoflook, geperst
1/2 theel zout
1/2 theel peper
1 eetl magarine
50 ml water
 
Bahan Tengkleng
ingrediënten:
2 salamblaadjes
2 cm laos
2 sereh
10 jeruk purut blaadje, ontnerft
5 rode rawits
2 theel zout
2 eetl plamsuiker
1500 ml water
300 ml santen cair
3 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
11 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 kemiri
2 eieren, gekookt
1/2 eetl ketumbar
1/2 theel jinten
2 cm jahe
2 cm kunyit
1/2 theel peper
3 rode rawits
 
Taburan:
garnering;
Acar ketimun
sambal ulek
 
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water samen met de steranijs, kaneel, het vlees en kook deze gaar en schep het daarna uit de pan. Wrijf of maal de bumbu olesan fijn tot een smeuige massa en wrijf hiermee het vlees in. Bak het vlees kort todat deze bruin wordt.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de salam, laos, sereh en jeruk purut voor 3 minuten. Voeg de rawits en het vlees toe. Daarna het zout, de palmsuiker en het water toevoegen en breng het aan de kook. Vervolgens de santen toevoegen en stoof het verder gaar. Serveer het met de acar en de sambal.
 
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 109 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41902492