1 2 3 4

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Ziet er lekker uit
erg lekker op deze wijze
E. Tomatala 1 months ago
Het duurt wel erg lang om het recept uiteindelijk te vinden, toch is het wel duidelijk. Dank u wel en succes met uw site
Groetjes E. Tomatala-Pesulima.
jenny MORRIS 2 months ago
hartelyk bedankt voor uw recepten
Henk 2 months ago
Kunt u ook zeggen hoeveel sjalotjes?
Rene 2 months ago
Was erg lekker bedankt!
susanne 3 months ago
moet daar niet iets van nats bij
Chantal 4 months ago
Gemaakt als extraatje voor bij de kersthapjes. Hier al helemaal goedgekeurd! Moet me inhouden niet stiekem alles vandaag al op te snoepen
Sophie 7 months ago
Goedenavond!
Dank voor dit recept. Ik heb het net gemaakt en het was heerlijk. Ik vroeg me af wat voor soort kokos je gebruikt voor de boemboe, ik had geraspte genomen. En verder vroeg ik me af wat je erbij eet.
Hartelijke groet, Sophie
Nachita Wolff Schoem 8 months ago
Mijn moeder (Indo-Chinese vrouw, op Java geboren en getogen, evenals ik) deed geen tomaten bij de Daging Smoor en meestal voegde ze tegen het eind van de kooktijd aan de sauce naar behoefte krielaardappeltjes en of sohoen (glas bamie) toe

@ is ook afhankelijk van de streek, ons familierecept (Palembang - Sumatra) heeft nu eenmaal wel de tomaat erin. Andere versies hebben inderdaad aardappelen erin en die zijn ook op deze site aanwezig.
Write a comment

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Tengkleng Iga Bakar
gestoofd lamsvlees in een kruidige romige saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr lamsrack
4 cm kaneel
2 steranijs
3 pandan blaadjes
1000 ml water
 
Haluskan:
bumbu olesan:
1 teentjes knoflook, geperst
1/2 theel zout
1/2 theel peper
1 eetl magarine
50 ml water
 
Bahan Tengkleng
ingrediënten:
2 salamblaadjes
2 cm laos
2 sereh
10 jeruk purut blaadje, ontnerft
5 rode rawits
2 theel zout
2 eetl plamsuiker
1500 ml water
300 ml santen cair
3 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
11 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 kemiri
2 eieren, gekookt
1/2 eetl ketumbar
1/2 theel jinten
2 cm jahe
2 cm kunyit
1/2 theel peper
3 rode rawits
 
Taburan:
garnering;
Acar ketimun
sambal ulek
 
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water samen met de steranijs, kaneel, het vlees en kook deze gaar en schep het daarna uit de pan. Wrijf of maal de bumbu olesan fijn tot een smeuige massa en wrijf hiermee het vlees in. Bak het vlees kort todat deze bruin wordt.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de salam, laos, sereh en jeruk purut voor 3 minuten. Voeg de rawits en het vlees toe. Daarna het zout, de palmsuiker en het water toevoegen en breng het aan de kook. Vervolgens de santen toevoegen en stoof het verder gaar. Serveer het met de acar en de sambal.
 
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 116 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
35757116