1 2 3 4

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

recente reacties

susanne
moet daar niet iets van nats bij
Pancong - kokoscake in Joomla Article
Chantal
Gemaakt als extraatje voor bij de kersthapjes. Hier al helemaal goedgekeurd! Moet me inhouden niet s...
Sophie
Goedenavond!
Dank voor dit recept. Ik heb het net gemaakt en het was heerlijk. Ik vroeg me af wat ...
Nachita Wolff Schoemaker
Mijn moeder (Indo-Chinese vrouw, op Java geboren en getogen, evenals ik) deed geen tomaten bij de Da...
Mevr. J.A. Kalff
Verkoopt u ook melkvis, zo niet waar kan ik het kopen?

@ bijvoorbeeld bij schmidtzeevis maar kan ...

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Tengkleng Iga Bakar
gestoofd lamsvlees in een kruidige romige saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr lamsrack
4 cm kaneel
2 steranijs
3 pandan blaadjes
1000 ml water
 
Haluskan:
bumbu olesan:
1 teentjes knoflook, geperst
1/2 theel zout
1/2 theel peper
1 eetl magarine
50 ml water
 
Bahan Tengkleng
ingrediënten:
2 salamblaadjes
2 cm laos
2 sereh
10 jeruk purut blaadje, ontnerft
5 rode rawits
2 theel zout
2 eetl plamsuiker
1500 ml water
300 ml santen cair
3 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
11 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 kemiri
2 eieren, gekookt
1/2 eetl ketumbar
1/2 theel jinten
2 cm jahe
2 cm kunyit
1/2 theel peper
3 rode rawits
 
Taburan:
garnering;
Acar ketimun
sambal ulek
 
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water samen met de steranijs, kaneel, het vlees en kook deze gaar en schep het daarna uit de pan. Wrijf of maal de bumbu olesan fijn tot een smeuige massa en wrijf hiermee het vlees in. Bak het vlees kort todat deze bruin wordt.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de salam, laos, sereh en jeruk purut voor 3 minuten. Voeg de rawits en het vlees toe. Daarna het zout, de palmsuiker en het water toevoegen en breng het aan de kook. Vervolgens de santen toevoegen en stoof het verder gaar. Serveer het met de acar en de sambal.
 

Leave your comments

Post comment as a guest

0 / 250 Character restriction
Your text should be in between 10-250 characters
  • No comments found

who is online

We hebben 89 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
35416452