Recente reacties

Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Write a comment
Tengkleng - lamsvlees in een romige kruidige saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Tengkleng
lamsvlees in een romige kruidige saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr lamsvlees/ribben/rack
250 gr slachtafval (lam/geit)
water
10 jeruk purut blaadjes
2 salam blad
3 cm kaneel
8 kruidnagels
2 serai/sereh/citroengras
1400 ml kokosmelk ( van 1 1/2 kokosnoot)
1 eetl asamwater
1/2 eetl palmsuiker
1 1/2 theel zout
1 theel peper
2 eetl kecap manis
8 rode rawits
2 groene tomaten
4 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
6 teentjes knoflook
3 cm kunyit
3 cm jahe
3 cm lengkuas/laos
5 kemiri noten, geroosterd
1 nootmuskaat
3/4 eetl ketumbar

Taburan:
garnering:
2 eetl bawang goreng
1 limoen, sap/partjes

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees en het slachtafval in stukjes. Snijd de tomaten in partjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan het water en kook het vlees en het slachtafval apart totdat er geen schuim meer vrijkomt. Schep het uit de pan en zet apart.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de jeruk purut, de salam, de kaneel, de kruidnagel en de serai voor 6 minuten. Voeg dan het vlees toe en meng goed.
Voeg dan de kokosmelk en het asamwater en breng het al roerend op laag vuur aan de kook. Dan de palmsuiker, het zout, de peper, de kecap, de rawits en de tomaten toevoegen en kook het verder gaar.
Strooi dan de bawang goreng erover en serveer het met de limoen.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 92 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42108222