banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 4 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
IconWrite a comment
Tengkleng - lamsvlees in een romige kruidige saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Tengkleng
lamsvlees in een romige kruidige saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr lamsvlees/ribben/rack
250 gr slachtafval (lam/geit)
water
10 jeruk purut blaadjes
2 salam blad
3 cm kaneel
8 kruidnagels
2 serai/sereh/citroengras
1400 ml kokosmelk ( van 1 1/2 kokosnoot)
1 eetl asamwater
1/2 eetl palmsuiker
1 1/2 theel zout
1 theel peper
2 eetl kecap manis
8 rode rawits
2 groene tomaten
4 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
6 teentjes knoflook
3 cm kunyit
3 cm jahe
3 cm lengkuas/laos
5 kemiri noten, geroosterd
1 nootmuskaat
3/4 eetl ketumbar

Taburan:
garnering:
2 eetl bawang goreng
1 limoen, sap/partjes

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees en het slachtafval in stukjes. Snijd de tomaten in partjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan het water en kook het vlees en het slachtafval apart totdat er geen schuim meer vrijkomt. Schep het uit de pan en zet apart.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de jeruk purut, de salam, de kaneel, de kruidnagel en de serai voor 6 minuten. Voeg dan het vlees toe en meng goed.
Voeg dan de kokosmelk en het asamwater en breng het al roerend op laag vuur aan de kook. Dan de palmsuiker, het zout, de peper, de kecap, de rawits en de tomaten toevoegen en kook het verder gaar.
Strooi dan de bawang goreng erover en serveer het met de limoen.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 135 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
38899790