banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 24 days ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
Jcm Avatar
Rene 5 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 8 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Icon Write a comment
Tengkleng - lamsvlees in een romige kruidige saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Tengkleng
lamsvlees in een romige kruidige saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr lamsvlees/ribben/rack
250 gr slachtafval (lam/geit)
water
10 jeruk purut blaadjes
2 salam blad
3 cm kaneel
8 kruidnagels
2 serai/sereh/citroengras
1400 ml kokosmelk ( van 1 1/2 kokosnoot)
1 eetl asamwater
1/2 eetl palmsuiker
1 1/2 theel zout
1 theel peper
2 eetl kecap manis
8 rode rawits
2 groene tomaten
4 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
6 teentjes knoflook
3 cm kunyit
3 cm jahe
3 cm lengkuas/laos
5 kemiri noten, geroosterd
1 nootmuskaat
3/4 eetl ketumbar

Taburan:
garnering:
2 eetl bawang goreng
1 limoen, sap/partjes

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees en het slachtafval in stukjes. Snijd de tomaten in partjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan het water en kook het vlees en het slachtafval apart totdat er geen schuim meer vrijkomt. Schep het uit de pan en zet apart.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de jeruk purut, de salam, de kaneel, de kruidnagel en de serai voor 6 minuten. Voeg dan het vlees toe en meng goed.
Voeg dan de kokosmelk en het asamwater en breng het al roerend op laag vuur aan de kook. Dan de palmsuiker, het zout, de peper, de kecap, de rawits en de tomaten toevoegen en kook het verder gaar.
Strooi dan de bawang goreng erover en serveer het met de limoen.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 68 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40669126