Recente reacties

@frankis vijfkruiden poeder, iedereen heeft een eigen versie
bumbu ngohiong staat niet beschreven hier en zoekopdracht op kokkie belanda levert niets op
Pietje Bel 27 days ago
Veel toegepast is het afdekken van de aardappelpuree met een dun laagje paneermeel met daar bovenop wat klontjes boter. De laatste minuten onder de grill zorgen voor een aantrekkelijk krokant korstje.
kokkieblanda 1 months ago Ambyachi Kadi - mango kip curry
@mimija, is de marinade die meegaat met de kip
hallo,
moet de santen tegelijk met kip in de wok voor het aan braden,
Ik gebruikte 3 tomaten en was prima
Write a comment
Tengkleng
lamsvlees in een romige kruidige saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr lamsvlees/ribben/rack
250 gr slachtafval (lam/geit)
water
10 jeruk purut blaadjes
2 salam blad
3 cm kaneel
8 kruidnagels
2 serai/sereh/citroengras
1400 ml kokosmelk ( van 1 1/2 kokosnoot)
1 eetl asamwater
1/2 eetl palmsuiker
1 1/2 theel zout
1 theel peper
2 eetl kecap manis
8 rode rawits
2 groene tomaten
4 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
6 teentjes knoflook
3 cm kunyit
3 cm jahe
3 cm lengkuas/laos
5 kemiri noten, geroosterd
1 nootmuskaat
3/4 eetl ketumbar

Taburan:
garnering:
2 eetl bawang goreng
1 limoen, sap/partjes

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees en het slachtafval in stukjes. Snijd de tomaten in partjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan het water en kook het vlees en het slachtafval apart totdat er geen schuim meer vrijkomt. Schep het uit de pan en zet apart.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de jeruk purut, de salam, de kaneel, de kruidnagel en de serai voor 6 minuten. Voeg dan het vlees toe en meng goed.
Voeg dan de kokosmelk en het asamwater en breng het al roerend op laag vuur aan de kook. Dan de palmsuiker, het zout, de peper, de kecap, de rawits en de tomaten toevoegen en kook het verder gaar.
Strooi dan de bawang goreng erover en serveer het met de limoen.
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 60 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Artikelen bekeken hits 42579090