Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Ayam Panggang Jakarta - geroosterde kip uit Jakarta

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Ayam Panggang Jakarta
geroosterde kip uit Jakarta
Bahan-bahan;
ingrediënten:
1 kip (1000 gr)
150 ml kippenbouillon (zie recept)
1/2 eetl gula jawa (palmsuiker)
1 limoen (sap)
6 eetl ketjap manis

Halsukan:
boemboe:
1 rode lombok
3 cm gember
1 serehstengel
2 cm laos
2 sjalotten

Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta en meng dit met de ketjap en het citroensap. Wrijf met het mengsel de kip in en laat dit 1 uur intrekken. Leg de kip in een ingevette ovenschaal met de bouillon en gaar/rooster de kip in 1 1/2 uur in een voorverwarmde oven op 200gr.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 134 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41925883