banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Jcm Avatar
Jet van Steijn 5 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Jcm Avatar
KokkieBlanda 6 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@Jet van Steijnnet als bij oesters, met een mes openbreken/snijden en dan het vlees eruit halen
Jcm Avatar
Jet van Steijn 6 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
Om de schelpen te verwijderen eerst koken toch? Geen idee hoe ik ze anders uit hun schelpje moet halen.
Alweer zo'n heerlijk recept.
@Jack Versteeghis het zeker, deze is de wat pittige versie en in het kookboek (deel 2) staat een mildere maar wel romiger versie. Ook erg lekker!!
Ook dit recept lijkt mij weer heerlijk. Binnenkort maar proberen.
@Jet van SteijnProbeer Udang Peteh! Echt een topper
Petehbonen vind ik zo lekker! Is er een gerecht waar ze de hoofdrol in spelen?
@KokkieBlandaDankjewel,leuk dat ik antwoord heb gekregen van je. Ik ga het morgen maken.
@Jet v Steijnp.s. 500 gr is ongeveer 6-7 stuks
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 
Smoor Ginjal
gestoofde niertjes
Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr niertjes
400 ml water
4 eetl azijn
3 eetl olie
5 sjalotten
3 eetl ketjap manis
200 ml dunne kokosmelk (santen cair)
1 limoen (sap)
2 eetl selerie, gehakt

Haluskan:
boemboe:
3 teentjes knoflook
2 rode lomboks
2 cm gember (jahe/djahé)
3 kruidnagelen
1 theel gula jawa (palsuiker)

Cara membuat:
bereiding:
Meng de azijn door het water en voeg de niertjes toe en laat dit tenminste 45 minuten staan. Spoel deze daarna af en laat ze uitlekken. Vervolgens in blokjes snijden. Snijd de sjalotten in dunne plakjes.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fuit hierin de boembe met de sjalotten voor 3 minuten. Vervolgens de niertjes, de ketjap en de kokosmelk toevoegen en het geheel zachtjes gaar laten sudderen. Dan het limoensap toevoegen en nog 3 minuten laten sudderen. Vervolgens de selerie er doorheen roeren en serveren.
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 131 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36364204